Videoclipul fals a fost editat cu o siglă a BBC News și a afișat un stil grafic similar cu cel al radiodifuzorului. Acesta dă impresia falsă că BBC a confirmat faptul că forțele militare ucrainene s-au aflat în spatele atacului recent efectuat asupra gării Kramatorsk.

Ce reacție a avut BBC

Imaginile falsificate au fost difuzate de televiziunea de stat a Federației Ruse și ditribuite pe rețelele de socializare.

Se pare că videoclipul ar proveni de pe grupurile pro-Kremlin de pe aplicația de socializare Telegram, a afirmet BBC.

Citeste si: Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

BBC nu a produs un astfel de videoclip, a transmis publicația internațională, adăugând că încă nu a fost posibilă verificarea sursei respectivului atac.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

”BBC ia măsuri pentru a elimina videoclipul. Îndemnăm oamenii să nu-l distribuie și să verifice poveștile de pe site-ul BBC News”, a informat biroul de presă al BBC.

Război în Ucraina, ziua 49. Zeci de cadavre, unele cu urme de tortură, descoperite în nord-estul Ucrainei, anunţă ucrainenii

Autoritățile din Ucraina informează că au fost descoperite numeroase cadavre, unele cu urme de tortură, după ce soldații lui Vladimir Putin s-au retras din nord-estul Ucrainei.

Citeste si: Zelenski transmite un nou mesaj care vizează România: Dacă Ucraina cade, urmează Polonia, Moldova și România

De asemenea, autoritățile ucrainene declară că a fost descoperit un număr tot mai mare de cadavre în ultimele zile, de când forțele rusești au părăsit regiunea Sumî din nord-estul Ucrainei.

„Sunt peste 100 de morți printre civilii din regiunea Sumî. Din nefericire, acest număr crește în fiecare zi… O mulțime de oameni au fost găsiți morți cu mâinile legate cu semne de tortură, împușcați în cap", a precizat miercuri, în cadrul unui briefing, Dmytro Zhyvytskyi, șeful administrației militare regionale din Sumî, conform  CNN.  

Citeste si: Putin recunoaște că Rusia suferă. Sancțiunile impuse de țările „prietenoase” au fost drastice


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si