Autoritățile au descoperit cine este pilotul avionului care a survolat ilegal în spațiul României, dar și a altor cinci țări. Bărbatul este de negăsit. Totodată, oamenii legii l-au identificat pe fostul proprietar al aeronavei. Bărbatul a dezvăluit cui a vândut bimotorul vechi de mai bine de 60 de ani.

Citește si: VIDEO- Zeci de pasageri au rămas blocați pe aeroportul din Sibiu

Cu doar câteva zile în urmă, un avion a intrat ilegal în România și în spațiul aerian NATO. Bărbatul este acum de negăsit, iar aeronava a fost abandonată în Bulgaria. A fost identificat proprietarul bimotorului.

De ce a fugit pilotul de la bordul aeronavei

Potrivit anchetatorilor, avionul este vechi de mai bine de 60 de ani. Fostul proprietar al aeronavei, un lituanian, a mărturisit că a vândut bimotorul unei firme din capitala Bulgariei.

Citește si: Relație de dragoste cu... un avion

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Autoritățile au descoperit avionul în Bulgaria, acoperit cu o prelată, ceea ce poate sugera faptul că pilotul care a survolat ilegal în spațiul NATO s-ar afla în țara vecină.

„Este un incident rar. Un incident mai degrabă ciudat. Nu era ceva care să pericliteze siguranța națională. Nu știm încă care a fost mobilul acelei călătorii ciudate. O lebăda neagră”, a declarat Vasile Dincu, ministrul Apărării Naționale, potrivit observatornews.ro.

Citește si: VIDEO- Sute de bilete de avion pentru turiștii români anulate în ultimul moment

Autoritățile bulgare au transmis că avionul ar fi decolat din Lituania, iar apoi a survolat în Polonia, Slovacia. Imediat a aterizat în Ungaria, a decolat din nou, după care a zburat în spațiul aerian al Serbiei, dar și al României.

În prezent, pilotul avionului nu a fost găsit, dar oamenii legii se ocupă de cercetarea cazului, pentru a se afla cu exactitate cine este persoana care a survolat ilegal în spațiul aerian NATO.

Citește si: Moscova amenință România cu un atac nuclear! Mesajul tulburător a venit chiar acum: „Românilor fricoși”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si