Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

De la anul, românii care vor apela la un credit ipotecar vor fi nevoiți să ofere un avans mai mare

„În această perioadă este presiune foarte mare, atât pe viitorii proprietari, cât și pe chiriași. Și am să vă explic de ce. În primul rând, prețurile apartamentelor noi au crescut foarte mult, iar de la anul se așteaptă scumpiri și mai mari.

Asta pentru că se va aplica o taxă pe valoare adăugată mai mare, ceea ce se va traduce în costuri mai mari de câteva mii de euro la achiziția unei locuințe noi.

Momentan ratele românilor sunt foarte mari, iar de la anul mulți dintre cei care își vor dori un credit ipotecar vor fi nevoiți să plătească, fie avansuri mai mari, fie să apeleze la coplătitori ale acestor credite pentru că nu se vor mai încadra cu salariul în acel plafon de îndatorare de 40%.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Specialiștii spun că cea mai bună soluție ar fi chiriile, deși prețurile chiriilor au explodat în această toamnă. Cele mai căutate sunt garsonierele și studiourile pentru că aici costurile de întreținere sunt mai mici.”, transmite Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si