Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune prelungirea stării de alertă de pe teritoriul României, însă vine cu o serie de modificări esențiale pentru persoanele nevaccinate. Accesul persoanelor in supermarketurile din interiourul centrelor comerciale va fi permis, dar și în parcurile comerciale dacă sunt stabilite culoare dedicate accesului de intrare-ieșire.
CNSU propune de asemenea menținerea măsurilor în vigoare la această dată referitoare la participarea persoanelor la activități până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, la nivelul localităților unde rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori şi la 30%

unde este depăşită această incidenţă.

Citeste si: Ce școli sunt închise în Capitală din cauza pandemiei

Certificatul COVID, necesar pentru trecerea graniței

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat în legătură cu certificatul COVID necesar pentru trecerea graniței că "în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate".

"Apropo de certificatul digital COVID necesar pentru traversarea frontierei de stat a României, în cursul acestei săptămâni, într-un timp foarte scurt va fi adoptat, există încă câteva avize care trebuie luate şi aici sigur că rămâne ca Guvernul să emită o ordonanţă care să stabilească şi pe teritoriul României, aşa cum este şi în restul Uniunii Europene.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

În interior, probabil că vom lua o decizie ulterioară, de comun acord, care să fie favorabilă controlului pandemiei şi bineînţeles funcţionării activităţii economice şi sociale", a explicat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății mai precizează că nu a intervenit nicio modificare în ceea ce privește valabilitatea certificatului verde.

Citeste si: Șapte persoane au fost duse la audieri după o razie a polițiștilor prahoveni. Oamenii legii au confiscat un pistol, săbii şi cuţite


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si