Legea 2 Mai, care urmează legea Anastasia, propune ca „traficanţii de droguri de mare risc, cocaină, heroină, fentanil, să nu mai aibă posibilitatea să primească suspendarea executării pedepsei”.

Propunere din partea Alinei Gorghiu- Legea 2 Mai

Ministrul Justiției a susținut o conferință de presă în care a discutat despre o posibilă lege, și pe care a denumit-o „Legea 2 Mai”, care „în esenţă urmează legea Anastasia, pentru o anumită categorie de traficanţi, şi anume traficanţii de droguri de mare risc, cocaină, heroină, fentanil, care produc tragedii, drame în

vieţile multor familii”. Ne putem gândi la cantitatea pentru care putem pune un prag însă cred că e important să ne gândim dacă traficantul de droguri de mare risc mai poate să aibă posibilitatea să primească suspendarea executării pedepsei sau să execute în penitenciar”, a spus Alina Gorghiu.

Citește și: VIDEO- Școli păzite din când în când, de cine aplică. Doi tineri au fost prinși cu droguri în curtea liceului

Alina Gorghiu, despre infracțiunile de mare risc și pedepsele acestora

De asemenea, ministrul Justiției a mai oferit detalii despre infracțiunile de mare risc și pedepsele acestora:  „Sunt trei tipuri de infracţiuni de mare risc la care mă gândesc, trafic de droguri de mare risc la care închisoarea este de la 5 la 15 ani, trafic internaţional de droguri de mare risc, cu închisoarea de la 10 la 20 de ani, cultivarea, oferirea, vânzarea, transportul, deţinerea de droguri de mare risc, între 5 şi 15 ani”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Miruna Pascu a încercat să scape din arest jucând rolul victimei. Femeia va rămâne în arest preventiv: „Nu este o familie putred de bogată cum s-a spus, a fost dată afară din casă de către soț”

Alina Gorghiu a mai menționat că pedepsele cu suspendarea sunt aplicate, în anumite cazuri, deoarece există o prevedere legală care explică că dacă în timpul urmăririi penale persoanele denunță și facilitează identificarea și tragerea la răspundere penală a altor persoane care au înfăptuit infracțiuni legate de droguri, beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si