Un primar dintr-o comună din Buzău face un apel disperat. Edilul cere ca legea să fie schimbată, iar persoanele care hrănesc urșii să fie pedepsiți cu închisoarea.

Primarul este îndurerat și dezămăgit că a fost nevoie de tragedia de pe Jepii Mici, unde Maria Diana a fost ucisă de un urs, pentru ca măsurile împotriva acestor animale să fie înăsprite.

Citește și: „Era îngrozită, țipa” Ea este Maria Diana, tânăra de o frumusețe rară, ucisă de urs în zona Jepii Mici. S-a zbătut din răsputeri să se salveze în ultimele clipe din viața sa, sunând la 112

Propunere de lege: pedeapsa cu închisoarea pentru care hrănesc urșii

Promarul comunei Chiojdu, din Buzău, trage un semnal de alarmă. Edilul dorește ca persoanele care hrănesc urșii să fie pedepsiți cu închisoarea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

Acesta mărturisește că măsurile luate împotriva urșilor s-au dovedit a fi nefolositoare, făcând referire la tragedia de pe Jepii Mici, dar și la urșii relocați care ajung înapoi în sate și orașe și ajung să atace oamenii.

De asemenea, edilul mărturisește că oamenii sunt cei care au creat, de fapt, problema urșilor. Legile din țară, dar și superficialitatea cu care oamenii tratează urșii când îi văd pe drumuri, au condus, treptat, la tragedii.

Edilul propune astfel înăsprirea legilor. Acesta dorește ca cei care hrănesc urșii să facă închisoare minim trei luni.

Citește și: Tatăl Dianei, fata moartă în Jepii mici, în stare de șoc după ce fiica sa a pierit din colții ursului! Mesajul cutremurător al părintelui îți face pielea de găină: „Lacrimile vor curge mereu pentru tine”

Citeste si: Culiță Sterp, dezvăluiri neașteptate despre relația cu socrii! Cum se înțelege artistul cu părinții Danielei Iliescu: „Îi iubesc foarte mult și îi respect. Nu m-au deranjat cu o vorbă.”- kfetele.ro

Citeste si: Fosta nașă a Liviei Eftimie și a lui Cătălin Bordea rupe tăcerea! Adevărul despre mariajul lor: ”Căutau nod în papură”- radioimpuls.ro

"În ultimii doi – trei ani, am înregistrat situaţii aproape similare cu acest teribil accident, a trebuit să moară un copil de 19 ani să ne trezim şi să luăm măsuri. Încă din 2023 am propus domnului ministru Fechet, atunci când l-am convocat pentru o vizită de lucru la Chiojdu, câteva măsuri, printre care una dintre măsuri care este în continuare la îndemână se rezumă doar la voinţă politică. Să fie modificată Ordonanţa 81/2021, în sensul că simpla prezenţă a ursului în intravilan să fie suficientă pentru a interveni prin împuşcare, eutanasiere şi nu relocare. Relocarea o practicăm, nu este eficientă, în trei, maxim patru zile ursul este înapoi. Am propus această măsură anul trecut, ca urmare a atacurilor repetate ale urşilor în intravilan, am avut chiar şi un atac la om, abia l-am scăpat cu viaţă. Simpla prezenţă a ursului în intravilan să fie suficientă ca echipa de intervenţie să decidă împuşcarea lui, fără alte condiţii. Îmi asum propunerea şi consider că omul trebuie să fie mai presus de un animal. Abia ieri l-am văzut pe domnul ministru că a ieşit la televizor şi a susţinut această idee a mea. Nu sunt de acord cu vânătoarea, dar intervenţia rapidă da. Ca la Braşov se întâmplă şi la Siriu.

Oamenii hrănesc inconştienţi animalele. Ca măsură ar trebui închisoare minim 3 luni, doar prin condiţii drastice putem să ne educăm. Să se transforme în penal această faptă, nu contravenţie, închisoare direct, să ne asumăm cu toţii, că altfel ne intră în casă. Noi, oamenii, suntem parte din problemă, am creat problema o dată prin relaxările legislative şi prin inconştienţă, amuzament, hrănindu-i şi prin lipsa de cultură", a declarat primarul comunei buzoiene Chiojdu, potrivit informațiilor transmise de b1tv.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si