Actul normativ, initiat de parlamentari USR, mai prevede introducerea in sarcina agentului constatator a obligatiei de a masura nivelul zgomotului cu ajutorul unui sonometru omologat si verificat metrologic. Punctul de vedere al Guvernului a fost negativ, pe motiv ca ‘modalitatea de calcul al nivelului de presiune acustica este nepotrivita (…) in contextul in care la aparitia organelor de ordine publica solicitate prin apelul 112 astfel de activitati inceteaza’.

Potrivit actului normativ, amendat in Comisia juridica si adoptat de plen, constituie contraventie ‘tulburarea fara drept a linistii persoanelor din locuinte sau din alte imobile cu functiuni echivalente locuirii, intre orele 7,00 – 14,00 si 16,00 – 23,00 de catre orice persoana, prin depasirea nivelului de presiune acustica de 35 dB, masurat in interiorul locuintei sau al imobilului persoanei vatamate, in camera indicata de aceasta, cu ferestrele inchise, ca urmare a producerii de zgomote, larma, strigate, tipete ori alte manifestari similare sau a folosirii oricarui aparat, obiect ori instrument muzical’.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Tot contraventie constituie depasirea nivelului de presiune acustica de 30 dB in locuinte intre orele 14,00 – 16,00 si 23,00 – 7,00, masurat in conditii similare.

Citeste mai multe pe BZI


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si