In articol:
„În curând vom conduce Parlamentul României. E o chestiune de zile. Nu de persoane. Printre primele lucruri pe care va trebui să le facem este să eliminăm acest zid. Acest zid trebuie eliminat pentru că acest spațiu și această instituție trebuie redate poporului. Nu demnitarilor țanțoși cu bolide de lux.
Citeste si: VIDEO| Românii nu se mai testează de coronavirus: „Ce nu știi nu te omoară”
Tranformarea peluzei într-o zonă de relaxare
Demolarea zidului de beton din jurul Parlamentului și tranformarea peluzei într-o zonă de relaxare și punct de atracție turistică a fost un subiect dezbătut de clasa politică încă din anul 2007. S-a pus problema securității Parlamentului și cea a fondurilor necesare lucrării de demolare și reamenajare a spațiului. Arcestea ar fi fost principalele bariere în calea demolării gardului.
Fostul premier Adrian Năstase (PSD), fostul ministru Elena Udrea (PD-L), trei foști președinți ai Camerei Deputaților- Roberta Anastase (PD-L), Bogdan Olteanu (PNL) și Valeriu Zgonea (PSD)- și fostul președinte al Senatului, Mircea Geoană (PSD), se numără printre cei care s-au implicat în dezbaterile pe acest subiect.
„Există acolo, în jurul Palatului Parlamentului și Catedralei Mântuirii Neamului, posibilitatea de a planta mii de copaci. Acest mare parc se va continua prin grădini similare în Parcul Izvor, care este insuficient fructificat, și în aria neîngrijită din jurul Casei Academiei. Acest lucru va asigura o veritabilă axă verde în București, pentru că Parcul Carol și Parcul Tineretului se află în apropiere”, afirma Raețchi, într-un comunicat de presă.