Florin Cîțu a avut joi, 6 mai, o ședință cu autoritățile locale și reprezentanții industriei HORECA, unde a discutat despre redeschiderea restaurantelor în totalitate. În cadrul ședinței, acesta a fost întrebat cum vor ști restaurantele care dintre clienți sunt vaccinați pentru a putea deschide la capacitatea de 100%, iar acesta a răspuns că are o soluție și o va discuta vineri, 7 mai 2021.

Clienții ar putea fi verificați prin CNP dacă sunt vaccinați sau nu

"Este o propunere pe care o vom discuta vineri, vom avea soluții. S-ar putea să existe aplicații. Azi se știe că se poate verifica în aplicație, cu un simplu CNP.

Citeste si: Florin Cîțu, declarații de ultimă oră. "Vor fi două etape de relaxare" (VIDEO)

Ne gândim să o facem și mai simplu, avem timp până la 1 iunie să găsim soluții, să vedem care va fi forma pentru a redeschide restaurantele. Cred că s-ar putea face o aplicație, dar acum cu CNP se poate verifica dacă cineva e vaccinat în aplicația pe care o avem", a răspuns Florin Cîțu.

Premierul a mai fost întrebat dacă în aceste condiții, s-ar putea considera o discriminare față de turiștii nevaccinați, premierul a răspuns că și în alte țări s-a procedat la fel și că trebuie să fim înteșegători cu propunerile în contextul campaniei de vaccinare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Propunerile pe care noi le facem le-am văzut și în alte țări care au rată avansată de vaccinare.

În Israel erau și penalități, noi nu facem asta. Trebuie să înțelegem propunerile în contextul campaniei de vaccinare".

Premierul Florin Cîțu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Florin Cîțu a transmis că oamenii se pot vaccina fără programare, doar cu cartea de identitate

Ce alte măsuri de relaxare vor mai avea loc în România

Premierul Florin Cîțu a mai declarat joi dimineață, la Constanța, faptul că sezonul estival se va deschide anul acesta în două etape, cu diverse măsuri de relaxare. Potrivit lui Cîțu, de la 1 iunie nu va mai fi obligatorie purtarea măștii de protecție pe plajă. A doua etapă de ridicare a restricțiilor va începe la 1 august.

”Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuţie în comitetul interministerial şi promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii la timp, aprobate, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare şi a doua

etapă la 1 august. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie", a declarat, joi, premierul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si