Soseaua de centura a capitalei. Ora 10 a diminetii. Pe un frig de-ti taie rasuflarea, o tanara de numai 24 de ani se plimba pe marginea drumului si asteapta prada.

"Am o luna de zile de cand fac asta"
"Asta e. Am fost concediata, nu am din ce sa traiesc. Sunt divortata"

Doi pasi mai incolo, alta prostituata. S-au lepadat de fustitele scurte si bluzele decoltate si s-au infofolit ca nu cumva sa le patrunda frigul prin oase.

Tremura, dar nu renunta pentru ca, spun ele, caldura nu le tine si de foame.

"Pretul... 50 de lei. Asta e pretul"
"E foarte greu sa cresti un copil. Si copilul meu e la scoala, la o scoala buna"

Nu le-a ingrozit viscolul nici pe cele care racoleaza clienti la intrarea in Calarasi, locul unde o tanara ca ele a fost gasita moarta. Incremenesc la marginea soselei, dar spun ca alta cale de supravietuire nu au.   

"Sa stai pe timpul asta sa ingheti de frig aici sa faci un ban pentru copiii tai acasa"

"Ia uite, stai si te chinui aici in frigul asta, in nenorocirea asta."

Daca unele poarta geci groase si incaltaminte imblanita... altele revolutioneaza moda. Indraznesc sa fie provocatoare chiar si cand termometrele arata temperaturi cu minus.
Iat-o pe aceasta tanara cum dardaie de frig pe o sosea din centrul capitalei.

"Am dresul asta si asta e. Oricum nu stau mult. Mai mult de patru ore nu stau, ca e frig si nu prea se fac bani. Vara se faceau"

Desi se plange ca-i bate vantul si-n buzunare, pentru ca soferii nu mai sunt la fel de pofticiosi ca vara, in cele patru ore castiga destul...
cat sa il faca invidios pe orice corporatist, dupa cum ele singure marturisesc.

"Ma crezi ca mai mult de 200 de lei nu fac? Am plecat acasa si cu 50 de lei, bani de taxi"

"Ceva reduceri de Craciun, de Mos Gerila? Normal ca facem, depinde ce vreti."

Ei... Credeati ca numai patronii de supermarketuri sunt patrunsi de spiritul sarbatorilor? Nimic mai fals. Promotiile si-au facut loc si in lumea prostitutiei de strada.

"Amandoua cu toti trei? Amandoua. Si unde mergem? Gasim noi o parcare, undeva..."
Alta este marea problema in strada! Relatiile neprotejate au riscuri foarte mari sa vina cu cine stie ce boli la pachet. Ele pentru bani, accepta fara sa clipeasca.

"Daca vreau neprotejat? Ne intelegem. Ne intelegem, nu?"

Culmea e si ca afacerile ilegale se deruleaza in fata politistilor care par sa se fi obisnuit cu peisajul. Echipajele care patruleaza toata noaptea prin capitala nu le mai sperie demult pe fete.

"Politia a intors in fata ei si pleaca in alta parte. Nu i-a facut absolut nimic"

Sunt si prostituate care nu se incumeta nici sa indure frigul... nici sa fuga mereu de oamenii legii. Si-au facut cuib in apartamente. De acolo racoleaza barbati dornici de aventuri pe internet. E mai calduros si...
cu greu pot fi prinse in flagrant.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si