Protestul este programat să se desfășoare între orele 11:00 și 13:00, la acesta urmând să participe membri din Sindicatul Liber Alro, Sindicatul Alroproduct, Sindicatul UPS, afiliate la Federaţia Naţională Sindicală Solidaritatea Metal, dar şi reprezentanţi ai Sindicatului Prelucrarea Aluminiului şi Sindicatului Alum Tulcea, afiliate la Federaţia Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă.

Motivul pentru care sindicaliștii vor să protesteze este că nu s-a exceptat plafonarea prețului la energie electrică.

Citeste si: Rusia le cere americanilor să oprească ''provocarea de tensiuni'' în Europa

Sindicaliștii doresc plafonarea prețurilor din decembrie 2020

"Acest lucru este complet incorect, întrucât, practic, nu a fost ajutor de stat, ci «returnarea sumelor de bani pe care Alro le-a achitat ca urmare a plăţilor efectuate pentru emisii de CO2, incluse în preţul energiei». În consecinţă, până la 10.02.2022 este în derulare închiderea totală a Halei 8 de Electroliza, dupa ce Hala 9 a fost deja oprită, urmând Hala 7. După aceste opriri de capacitate, sute de salariaţi, începând cu data de 15.02.2022, vor fi trimişi în şomaj tehnic. Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică şi gaze nu îşi încetează acţiunile de speculă, distrugând în mod ireversibil industria din România”, arată sindicaliştii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Aceștia menționează că, deși s-au făcut toate demersurile necesare, nu s-a rezolvat încă într-un cadru legal această problemă.
În contextul actual, muncitorii din această ramură a industriei fac solicitări ca prețurile să fie "limitate" și la valoarea celor din decembrie 2020, iar pentru cel puțin un an să fie interzis exportul de energie.

Sindicaliștii din transporturile publice, polițiștii, cadrele medicale, angajații CFR și profesorii sunt cei care au protestat în ultima luna a anului 2021 și începutul lui 2022.

Citeste si: Sindicatele poliţiştilor organizează miting de protest în faţa Guvernului. Lista revendicărilor pre

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si