Un protest este anunțat sâmbătă, în fața Ministerului Afacerilor Interne, în semn de solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan.
Jurnalista a denunțat, luni, o acțiune de compromitere la adresa sa și a acuzat poliția că a scurs o probă depusă la dosar.

Citeste si: Reacția jurnalistei Emilia Șercan după ce ministrul de interne Bogdan Despescu a explicat legătura dintre Poliția Română și clanul Duduianu: „o bătaie de joc la adresa fiecărui cetățean”

”Cei trei au ignorat recenta campanie de intimidare și ponegrire publică a jurnalistei Emilia Șercan și, mai grav, scurgerea de probe dintr-o anchetă penală în curs chiar din cadrul Poliției Române.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Reacția premierului Nicolae Ciucă după ce a fost acuzat de plagiat în lucrarea de doctorat- UPDATE

Au dat astfel un semnal că instituții chemate să apere interesele cetățeanului se întorc împotriva lui fără să fie sancționate prompt. Considerăm că siguranța jurnalistei este pusă în pericol, la fel ca libertatea de exprimare a presei și a oricărei voci critice din țara noastră”, se arată în manifestul protestului, anunțat pe Facebook.

Mesajul transmis de Emilia Șercan 

"În aceste condiții, am decis să vorbesc public atât despre  operațiunea de intimidare  a cărei țintă sunt, cât și despre  operațiunea paralelă, cea de mușamalizare a scurgerii de informații, care se derulează cu complicitatea conducătorilor unor instituții care ar trebui să-mi asigure protecția atât ca cetățean, cât și ca jurnalist. 

Citeste si: E oficial. Gabriel Oprea a plagiat teza de doctorat. CNATDCU a dat verdictul in legatura cu acest subiect

Acesta este singura mea cale de a mă apăra și de a apăra munca pe care, ca jurnalist de investigație, am depus-o în ultimii șapte ani  pentru a devoala sistemul corupt  din universitățile militarizate,  plagiatorii plantați în poziții-cheie  în poliție, armată, justiție, servicii de informații, Guvern, Parlament – și, nu în ultimul rând,  sistemul corupt prin care cei care păstoresc Educația fac scut,  de zece ani încoace, în jurul plagiatorilor.", a transmis Emilia Șercan prin intermediul PressOne.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si