Close sidebar
Close sidebar

Protest anunțat sâmbătă, în fața Ministerului de Interne, în semn de solidaritate pentru jurnalista Emilia Șercan

Manifestanții care vor participa la protest doresc să ceară demisiile premierului Ciucă, ministrului Bode și șefului Poliției Române. Protestul va avea loc în solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan.

Diana Puiu,

Protest anunțat sâmbătă, în fața Ministerului de Interne, în semn de solidaritate pentru jurnalista Emilia Șercan

[Sursa foto: Facebook-Emilia Șercan]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Un protest este anunțat sâmbătă, în fața Ministerului Afacerilor Interne, în semn de solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan.
Jurnalista a denunțat, luni, o acțiune de compromitere la adresa sa și a acuzat poliția că a scurs o probă depusă la dosar.

Citeste si: Reacția jurnalistei Emilia Șercan după ce ministrul de interne Bogdan Despescu a explicat legătura dintre Poliția Română și clanul Duduianu: „o bătaie de joc la adresa fiecărui cetățean”

”Cei trei au ignorat recenta campanie de intimidare și ponegrire publică a jurnalistei Emilia Șercan și, mai grav, scurgerea de probe dintr-o anchetă penală în curs chiar din cadrul Poliției Române.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Reacția premierului Nicolae Ciucă după ce a fost acuzat de plagiat în lucrarea de doctorat- UPDATE

Au dat astfel un semnal că instituții chemate să apere interesele cetățeanului se întorc împotriva lui fără să fie sancționate prompt.

Considerăm că siguranța jurnalistei este pusă în pericol, la fel ca libertatea de exprimare a presei și a oricărei voci critice din țara noastră”, se arată în manifestul protestului, anunțat pe Facebook.

Mesajul transmis de Emilia Șercan 

"În aceste condiții, am decis să vorbesc public atât despre  operațiunea de intimidare  a cărei țintă sunt, cât și despre  operațiunea paralelă, cea de mușamalizare a scurgerii de informații, care se derulează cu complicitatea conducătorilor unor instituții care ar trebui să-mi asigure protecția atât ca cetățean, cât și ca jurnalist. 

Citeste si: E oficial. Gabriel Oprea a plagiat teza de doctorat. CNATDCU a dat verdictul in legatura cu acest subiect

Acesta este singura mea cale de a mă apăra și de a apăra munca pe care, ca jurnalist de investigație, am depus-o în ultimii șapte ani  pentru a devoala sistemul corupt  din universitățile militarizate,  plagiatorii plantați în poziții-cheie  în poliție, armată, justiție, servicii de informații, Guvern, Parlament – și, nu în ultimul rând,  sistemul corupt prin care cei care păstoresc Educația fac scut,  de zece

ani încoace, în jurul plagiatorilor.", a transmis Emilia Șercan prin intermediul PressOne.   

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI