Participanţii la protestul din Capitală afişează steagul Ucrainei, unul chiar de mari dimensiuni, dar şi mesaje precum "Stop Putin", "No war", "Peace Ukraine", "Solidari cu oamenii din Ucraina. Fără război", "We stand with Ukraine".

Citeste si: Confruntările dintre Rusia și Ucraina, transmise cu mândrie pe TikTok. Un soldat rus s-a fotografiat în timp ce se amuza de bombardamentele din Ucraina

Protest în fața ambasadelor Rusiei și Ucrainei

O parte a celor prezenţi au intonat imnul Ucrainei şi s-au scandat, printre altele, "Asasin, Putin asasin" şi "Ucraina".

Protest în București pentru susținerea Ucrainei

[Sursa foto: Elena Blanaru / Europa FM]

Participanţii au plecat ulterior în marş către Ambasada Rusiei la Bucureşti, iar coloana a fost întâmpinată de claxoane de susţinere ale celor aflaţi în trecere. 

Citeste si: Rusia, părăsită de ultimii aliați. Cea mai dură sancțiune economică împotriva Rusiei, acceptată de Ungaria, Italia

Potrivit estimărilor din presă, sunt aproximativ 2.000 de români care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Kremlin: Putin a stopat înaintarea trupelor în Ucraina, dar Kievul a refuzat dialogul

Printre participanții la protestul din Capitală sunt multe familii cu copii, dar și cețățeni străini.

Proteste și în alte orașe din țară

Zeci de persoane participă sâmbătă, în centrul municipiului Arad, la o manifestaţie împotriva războiului şi de solidaritate cu Ucraina, purtând şi pancarte anti-Putin.

Manifestanţii s-au adunat în jurul orei 17,00 în faţa Palatului Administrativ din Arad (Piaţa Revoluţiei), după ce o invitaţie a fost lansată în mediul online de Asociaţia Aradul Civic.

Citeste si: Vladimir Putin a calculat greșit invazia din Ucraina. "Se aștepta ca Zelenski să fugă"

În jur de 50 de persoane participă la acţiune, multe purtând pancarte anti-Putin sau cu mesaje de solidaritate pentru Ucraina. 

Citeste si: Gigi Becali oferă sprijin refugiaților din Ucraina:: "Noi facem fotbal și lumea moare pe străzi?"

Protest în București pentru susținerea Ucrainei

[Sursa foto: Facebook / Marc Pepits]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si