UPDATE: In urma incidentelor de la protest, peste 100 persoane au fost retinute si audiate, o parte dintre ei recunoscand ca au fost platiti si precizand cine sunt persoanele care le-au dat banii.

SRI a anuntat, intr-un comunicat de presa, că a avut informatii despre prezenta ultrasilor in Piata Victoriei si ca acestea au fost transmise catre Ministerul Afacerilor Interne.
Sapte persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale in urma incidentelor din Piata Victoriei, două se afla inca la spital.

UPDATE: "Aceste imagini din Piata Victoriei ne intorc cu multi ani in urma. Fac apel la calm catre cei din piata. Sa o faca pasnic. Asta nu e un mod democratic si pasnic de a manifesta. S-a vandalizat Piata Victoriei. Acum trebuie sa muncim toata noaptea sa o refacem. Nu trebuie sa acceptam si sa privim cu indulgenta aceste manifestari", a declarat Gabriela Firea.

UPDATE: Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri seara, la Antena 3, ca patru jandarmi au fost raniti in urma altercatiilor din Piata Victoriei, el fiind transportat la Spitalul Floreasca, unde se afla sub ingrijire medicala si este in afara pericolului, iar alti membri ai fortelor de ordine au fost raniti usor, dar au revenit in dispozitiv, transmite News.ro.

Ministrul de Interne a spus ca, din informatiile ei, un singur jandarm a fost ranit, el fiind transportat la Spitalul Floreasca, dar din informatiile ei se afla sub ingrijire medicala si "isi va reveni".
Ea a precizat ca si alti jandarmi au fost raniti, dar au primit ingrijiri la fata locului si au revenit in dispozitiv.
Carmen Dan a facut un apel la manifestanti sa paraseasca Piata Victoriei si sa se delimiteze de grupul de "huligani".

Totodata, potrivit ultimelor informatii, ar fi 6 persoane retinute la acest moment, care urmeaza sa fie duse la audieri.

Reamintim ca Dinamo este condus de Ionut Negoita, fratele primarului PSD de la Sectorul 3, Robert Negoita.

UPDATE: Un grup de protestatari a inceput sa arunce cu torte spre jandarmi. Incidentele au loc in aceste clipe in fata Guvernului. Fortele de ordine au contraatacat, in timp ce oamenii din strada striga "nu asa", facand apel la calm.

Aparent, cei care s-ar fi luat la bataie fac parte din galeriile echipelor de fotbal.

Pe filmare se vede momentul in care unul dintre protestatari este prins cu cocktailuri molotv asupra lui.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Pentru siguranta lor, oamenii sunt rugati sa paraseasca Piata Victoriei. Noi suntem pregatiti sa folosim armele din dotare., a declarat purtatorul de cuvant al jandarmeriei, Georgian Enache.

 

UPDATE: In Piata Victoriei se arunca petarde, manifestantii huiduie si fluiera, in timp ce jandarmii sunt pe pozitii, in cazul in care protestul ar degenera. In continuare in fata Guvernului sunt adunati peste 200.000 de oameni, iar Romania Tv sustine ca sunt prezente si galeriile echipelor Steaua si Dinamo.

UPDATE: Tot mai multi oameni se strang in fata Guvernului, chiar si la lasarea serii. Sunt 200.000 de oameni si altii continua sa vina in Piata.

Toate cafenele si localurile din zona sunt pline. In Bucuresti sunt -5,-6 grade.

Oamenii scandeaza "Alta intrebare: Mars la inchisoare", "Javra cu mustata/ Ne fura pe fata", "Noi de aicea nu plecam nu plecam acasa/ Pana nu veti abroga Ordonanta voastra".

UPDATE: 125.000 de oameni sunt in acest moment in fata Guvernului. Statia de metrou Piata Victoriei este blocata, iar oamenii sunt sfatuiti sa foloseasca alte statii. Numarul protestatarilor incepe sa creasca, asta desi este trecut de orele 21:00.

 

UPDATE: Sunt peste 100.000 de oameni in Bucuresti, care scandeaza impotriva Guvernului. Piata Victoriei este complet blocata, iar statia de metrou este arhiplina. Oamenii continua sa vina in valuri la protest. Cel putin 100 de jandarmi se afla in jurul Guvernului. Fortele de ordine sunt pregatite sa intervina cu gaze lacrimogene.

Zeci de mii de oameni au iesit in strada in toata Romania. 20.000 de persoane la Cluj, Timisoara: 15:00, Sibiuu: 10.000, Iasi: 7000

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

UPDATE: Si in marile orase ale tarii oamenii au iesit in strada. Sunt 10.000 de oameni in Piata Operei din Timisoara. In Baia Mare, Brasov, Sibiu, Cluj, oamenii au iesit intr-un numar impresionant.

In Bucuresti, in Piata Victoriei, oamenii incep sa vina in valuri, iar la metrou este extrem de aglomerat. Sunt peste 60.000 de romani in fata Guvernului si numarul creste de la o ora la alta.

UPDATE: Peste 50.000 de oameni sunt adunati in Piata Victoriei. Oamenii scandeza: Noi d'aicea nu plecam, nu plecam acasa, pana cand nu abrogati ordonanta voastra

UPDATE: Oamenii incep sa se stranga in numar din ce in ce mai mare in fata Guvernului. Peste 5.000 de oameni se afla in Piata Victoriei, acolo unde scandeaza lozinc impotriva guvernantilor, care au adoptat marti noapte ordonanta de urgenta care dezincrimineaza abuzul in serviciu. Aceasta OUG a fost publicata la cateva ore in Monitorul Oficial, efectele ei urmand a intra in vigoare in 10 zile.

 

Numarul manifestantilor din Piata Victoriei continua sa creasca, la ora transmiterii acestei stiri in fata Guvernului fiind peste o mie de persoane care cer demisia Guvernului, dupa adoptarea, in noaptea de marti spre miercuri, a Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale. Oamenii scandeaza „Hotii”, iar unii dintre ei au venit cu tobe si vuvuzele. Protestul are loc la câteva ore dupa manifestatia de marti noapte din Piata Victoriei, la care au participat peste 15.000 de oameni, scrie News.ro.

La ora transmiterii acestei stiri, numarul manifestantilor continua sa creasca, unii oameni venind cu copiii la protest.
Manifestantii striga "Noaptea, ca hotii", si "România, trezeste-te", iar la un moment dat au intonat Imnul.

"Este execrabil. Au fost adoptate in miez de noapte. Noaptea, oamenii dorm, nu adopta ordonante sau legi. Sper ca se vor intensifica manifestatiile si vom fi si mai multi cei care protestam. Trebuie sa le aratam ca suntem mai multi decât ei si ca vom protesta in continuare fata de aceste ordonante neconstitutionale", a spus un protestatar.

Traficul in Piata Victoriei nu este blocat, zona de protest fiind delimitata de jandarmi cu garduri. Masinile care trec prin fata sediului Guvernului claxoneaza.

Grupuri de manifestanti vin in continuare in Piata Victoriei, unde marti noapte au protestat peste 15.000 de oameni, fata de adoptarea de catre Guvernul Grindeanu a Ordonantei de Urgenta privind modificarea codurilor penale.
Demonstrantii au huiduit si au scandat "Demisia", "Elicopterul". Protestatarii au cântat imnul României si au strigat "Nu scapati", "Anticipate", "Noaptea ca hotii", "Sobolanii".

Jandarmii au fost pregatiti sa intervina cu gaze lacrimogene, dupa ce protestatarii au aruncat in ei cu bulgari de zapada. Unii protestatari s-au imbrâncit, de altfel, cu jandarmii.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si