Judecătorii de la Tribunalul Constanța decid marți, dacă mențin măsura arestului preventiv față de Vlad Pascu, tânărul care a urcat drogat la volan și a omorât doi studenți, în accidentul de la 2 Mai, informează Antena 3 CNN. Și azi, acesta a intrat prin videoconferinţă.

El a spus că își dorește să își continue studiile. 

De ce protestează tinerii?

Mai mulți tineri, viitori avocați, studenți la Facultatea de Drept au venit să ceară dreptate pentru Roberta și Sebi, cei doi tineri care și-au pierdut viața. Ei au zis că vinovatul ar trebui să rămână după gratii.

 "Dreptate pentru Sebi și Roberta", "Corupția ucide", se află printre mesajele scrise pe pancartele tinerilor.

Vlad Pascu decizie eliberare

Imagini cu Vlad Pascu și cu cei doi studenți care au murit în accident.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Fostul baron de Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant cu un milion de lei în portbagajul mașinii, scapă de arest!

Cu toate astea, avocații susțin că s-a împlinit o perioadă de opt luni de arest preventiv și că măsura nu se mai impune. Vlad Pascu a fost trimis în judecată, în luna octombrie 2023, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. 

Familiile victimelor își strigă durerea

Sâmbătă a avut loc un alt protest în Piața Victoriei. Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce a leșinat în mijlocul mulțimii. Participanţii au purtat haine albe în semn de omagiu.

„Nu mai am încredere nici 1% în justiția din România. Vreau să se audă unde trebuie și să poată cineva să ne facă dreptate.

În țara noastră banul este la putere, banul cumpără totul, la justiție, la cei care ne conduc. Pe Sebi nu-l mai am și nu-l mai aduce nimeni înapoi”, a spus Valentin Olariu, în cadrul podcastului „Fain&Simplu cu Mihai Morar”.

Vlad Pascu decizie eliberare

El este Valentin Olariu, tatăl lui Sebi.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: "Numai părinţii victimelor de la 2 Mai să nu fii". Procesul lui Vlad Pascu, sub lupa ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu

Tot acolo a povestit toată drama trăită, încă de la apelul celor de la pompe funebre care îl anunțau că fiul său nu mai este în viață.

„Dacă nu era presă și media, Vlad Pascu azi era în altă țară, la soare, cazul era închis. Și noi ne plângeam copilul cum o facem și acum. Vrem ca familia Pascu să simtă ce simțim noi, închizându-l pe Vlad Pascu în pușcărie, să își dea seama ce a făcut”, a mai spus bărbatul îndurerat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si