Părinţii au trăit toată vara cu speranța că micuţii lor vor putea să se întoarcă la începutul anului școlar în sălile de clasă din localitatea Gura Văii, județul Neamț. Mai mult, aceștia sperau că își vor continua educația în localitatea natală, aşa cum au făcut-o până în prezent.

Cu toate acestea, colectivul de părinți este foarte nemulțumit de faptul că, începând de acum, copiii lor trebuie să parcurgă câţiva kilometri pentru a ajunge la noua grădiniță  din comuna Girov.

Protest în fața unei grădinițe închise din județul Neamț. Părinții i-au pus pe cei mici să de poarta instituției. Preșcolarii au fost obligați să participe la manifestație

Citește și: Ministrul Educației, despre calendarul anului școlar 2023-2024: „Programa școlară nu va fi una încărcată”/ Ce schimbări ar putea să apară?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ei subliniază că unii dintre acești copii au nevoi educaţionale speciale care necesită însoţire, iar în plus, se plâng de starea precară a mijloacelor de transport care urmează să îi transporte la noua şcoală.

Părinții spun că se poate face școală în grădinița din comună. Inspectoratul speră să găsească o soluție

În același timp, părinții susțin că la vechea școală, cea care a fost închisă începând cu acest an școlar, condițiile sunt favorabile pentru ca cei mici să-și continue educația.

Pe de altă parte, autoritățile locale susțin că instituția educațională din satul Gura Văii nu mai corespunde standardelor în vigoare, că nu mai oferă siguranță și că accesată hotărâre de a-i muta pe cei mici la grădinița din comuna învecinată a fost luată în interesul copiilor, pentru a le asigura condiții îmbunătățite, datorită renovării și modernizării școlii.

Protest în fața unei grădinițe închise din județul Neamț. Părinții i-au pus pe cei mici să de poarta instituției. Preșcolarii au fost obligați să participe la manifestație

Citește și: Ce se întâmplă cu bursele elevilor începând cu anul școlar 2023-2024? Florian Lixandru, secretar de Stat: „Schimbăm cumva paradigma”

Părinții au mers marți, 19 septembrie 2023, la Inspectoratul Școlar Județean din Neamț, acolo unde și-au exprimat nemulțumirile, iar reprezentanții Inspectoratului speră să găsească o soluție cât mai rapidă pentru a asigura condiții optime copiilor.

Totodată, în aceste momente, toți copiii din comuna Girov urmează cursurile școlii de centru din aceeași comună.

Citește și: VIDEO- Înapoi la școală și la coșmarul din trafic. "A început nebunia. Pregătiți-vă!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si