La un moment dat unii dintre cei prezenti s-au luat la cearta cu jandarmii aflati in zona, care au vrut sa il ridice pe unul dintre protestatari. Oamenii le-au strigat reprezentantilor fortelor de ordine "Jandarmeria apara hotia!" si "Slugilor!".

Cateva sute de protestatari s-au adunat in Piata Victoriei, pentru a marca o luna de la violentele din 10 august, iar oamenii s-au luat la cearta cu jandarmii care au vrut sa il ridice pe unul dintre participantii la

manifestatie, dupa ce acesta le-ar fi adresat injurii fortelor de ordine.

Protestatarii au inceput sa scandeze "Jandarmeria apara hotia!" si le-au strigat jandarmilor "Slugilor!".

Oamenii care participa la protestul de luni seara au adus cu ei drapeluri tricolore, vuvuzele, dar si pancarte cu mesaje antiguvernamentale. Pe una ditre acestea scrie "Infractori de rang inalt, parasiti acest palat".

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Protestele care marcheaza o luna de la violentele din 10 august din Piata Victoriei au fost anuntate pe Facebook si sunt programate in Bucuresti si in alte orase din Romania (intre care Cluj-Napoca, Arad, Timisoara, Sibiu, Iasi) si Diaspora.

Conform celor de la Coruptia Ucide, protestele au scopul de a cere "demisia si urgentarea anchetarii si judecarii tuturor persoanelor vinovate de represaliile Jandarmeriei la protestul Diasporei din 10 august din Piata Victoriei din Bucuresti".

"A trecut o luna si nu avem nicio demisie si niciun vinovat! Consideram ca principalul vinovat pentru ceea ce s-a intamplat atunci este Liviu Dragnea impreuna cu grupul lui infractional care a pus stapanire pe Guvern, pe Parlament si pe PSD si doreste sa puna stapanire pe toata Romania.

Amintim faptul ca pe 21 iunie Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in procesul angajarilor fictive de la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, in care e acuzat de instigare la abuz in serviciu", sustin cei care au postat mesajul de mobilizare.

Acestia spun ca ii considera vinovati pentru represaliile Jandarmeriei pe Liviu Dragnea, Viorica Vasilica Dancila, Carmen Dan, Speranta Cliseru, Gabriela Firea, pe fostul si actualul sef al Jandarmeriei Sebastian Cucos si Ionut Sindile, pe Catalin Paraschiv- "omul in alb din Piata Victoriei”- seful Brigazii Speciale a Jandarmeriei, precum si pe Laurentiu Cazan- coordonatorul jandarmilor de la protest, Marius Militaru- purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane si Georgian Enache- purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.

"Ceea ce s-a intamplat in ziua de 10 si in noaptea de 10 spre 11 august in Piata Victoriei reprezinta tentativa de genocid a jandarmilor asupra celor peste 100.000 de romani aflati la protest. Consideram ca Jandarmeria nu si-a indeplinit corect misiunea conform procedurilor, si-a depasit atributiile, a dovedit ca are oameni incapabili in fruntea sa si s-a transformat in instrument de represiune a populatiei imprastiind pe toti protestatarii, folosind gaze lacrimogene, substante chimice interzise, tunuri cu apa si munitie de razboi mai spus cei de la Coruptia Ucide.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Acestia acuza ca politicienii aflati la putere "incearca sa musamalizeze procesul represaliilor Jandarmeriei in conditiile in care au fost peste 450 de raniti, peste 100.000 de persoane expuse la gaze lacrimogene, zeci de oameni loviti de jandarmi si o persoana pe nume Ilie Gazea care a fost la protest si a decedat pe 19 august. La Parchetul General au fost depuse peste 750 de plangeri penale impotriva fortelor de ordine. Ancheta merge foarte greu deoarece ministrului de Interne Carmen Dan a secretizat toate documentele ce au legatura cu protestul din 10 august".

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si