In articol:
- ,,Primarul Oprea ne distruge istoria''
- Ce a declarat primarul orașului Sinaia?
- Primăria Sinaia a venit cu o replică
La Primăria Sinaia are loc un protest. Manifestanții solicită salvarea Aleii Caraiman, care este o filă de poveste, potrivit acestora. Aceasta este o zonă cunoscută de mulți oameni.
,, Primarul Oprea ne distruge istoria''
Protestatarii cer regândirea proiectului. Aceștia spun că parcările pot fi făcute chiar și în alte zone. Oamenii revoltați au luat bannere, pe care se putea citi,, Primarul Oprea ne distruge istoria'' sau ,, Nu treceţi cu buldozerul peste Aleea Caraiman.''
,,Primarul Vlad Oprea, lipsit de orice urmă de viziune şi abandonând orice scrupule pentru a urma interese obscure, urmăreşte să o distrugă împreună cu dealul dintre Gara Sinaia şi Hotel Caraiman şi forţează construcţia unei parcări monstruoase, care va mutila părţi istorice ale oraşului şi-i va răpi din moştenirea sa preţioasă”, au transmis, miercuri seară, organizatorii acțiunii de protest.
Citește și: ”Slujitoare” la proteste în Israel
Ce a declarat primarul orașului Sinaia?
„Uniunea Europeană îl finanţează, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ne-a dat dreptate să îl continuăm, Comisia Naţională a Monumentelor Istorice şi-a dat acordul, iar sinăienii îşi doresc acest proiect.
Este perfect legal, justificat, corect, cu toate autorizaţiile la zi.
Park&Ride înseamnă un proiect unic pentru Valea Prahovei, dar şi pentru orice staţiune turistică din România.
Scopul nostru este să asigurăm standardele cele mai înalte pentru turişti, atât în ceea ce priveşte accesibilitatea, cât şi protecţia mediului, având în vedere că nivelul ridicat de trafic şi poluare reprezintă o mare problemă a DN1. Toate oraşele din România au nevoie de astfel de proiecte de infrastructură!”, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
Primăria Sinaia a venit cu o replică
Primăria din Sinaia a venit cu o replică în acest sens. Aceasta a transmis un comunicat de presă, în care a fost precizat faptul că proiectul este legal. De asemenea, replica este susținută prin argumentul că au primit avizul Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a confirmat valabilitatea contractului de finanțare al proiectului.
Prin fonduri europene, va fi finanțat un contract de peste 27 de miloane de lei. Există și reprezentanți ai altor foruri, ca de exemplu Comisia Națională a Monumentelor Istorice, care spun că proiectul poate fi realizat fără probleme.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: VIDEO- Proteste ale cadrelor didactice din cauza salariilor: ”Rușine să vă fie”