Asociația „21 Decembrie 1989” a organizat duminică, 27 martie 2022, începând cu ora 17.30, în fata Ambasadei Federației Rusiei la București, o manifestație de protest împotriva "genocidului din Ucraina" și împotriva influenței rusești din România și lumea democrată.

Citeste si: Soldații ruși au eliberat primarul unui oraș din Ucraina și au fost de acord să se retragă după protestele localnicilor

La protestul desfășurat sub sloganul  „Susținem libertatea și democrația în Ucraina” au participat și cetățeni ucraineni refugiați în țara noastră.

Citeste si: "Rusia încearcă să ne împartă după modelul Coreea de Nord și Coreea de Sud”. Scenariu sumbru de la Kiev

Unii dintre refugiaţi în urma agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei au venit cu copiii. Adulţii au steagurile ţării lor cu ei, iar copii şi-au pictat steagul Ucrainei pe faţă, potrivit Agerpres.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ce s-a scandat la protestul din București: "Putin terorist", "Stop Putin, Stop War" 

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Stop Putin, Stop War", "Războiul lui Putin ne ţinteşte pe fiecare dintre noi", "Mulţumim România" şi strigă "Putin terorist", "Putin criminal", "Afară, afară, cu ruşii din ţară", "Ucraina, Ucraina".

Citeste si: Noi runde de negocieri între Rusia și Ucraina vor avea loc de luni până miercuri

Protestatarii au cerut și plecarea ambasadorului rus la București Kuzmin, care ar fi făcut "declarații mincinoase și agresive în încercarea disperată de a manipula opinia publică din România".

Protestarii au mers și la Ambasada Ucrainei, unde au aplaudat rezistența poporului ucrainean împotriva invaziei vecinului de la Est. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si