Peste 10 persoane s-au strâns, vineri, în jurul prânzului în faţa sediului Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Oamenii au pus pe trotuarul din faţa clădirii mai multe prosoape de plajă, diverse jucării de plajă, dar şi două găleţi pline cu nisip.

Citeste si: VIDEO| Canicula ucigașă. Un vasluian a fost găsit fără suflare, două tinere au arsuri groaznice

Protestul a fost iniţiat de către preşedintele Grupului de Dialog şi Bună Convieţuire, Alexandru Zamfirescu, care a spus jurnaliştilor că îl deranjează nerespectarea legii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

“Mă deranjează profund nerespectarea legii. De ani de zile neregulile se abat vara de vară asupra litoralului românesc, iar cei de deasupra noastră închid un ochi, închid pe amândoi până vine toamna”, a spus Alexandru Zamfirescu.

El a mai spus şi care sunt cele mai mari nereguli constatate pe plajele de pe litoral.

Citeste si: Ea este fata găsită moartă pe plaja din Vama Veche. Sora Mădălinei: "Floarea mea frumoasă"

“Nerespectarea legală a suprafeţei de 5 metri pătraţi per şezlong, aşezarea şezlongului în buza apei, cu toate că trebuiau lăsaţi cinci metri. Apoi regulamentul plajelor, care nu există, care ar reglementa şi ar rezolva multe probleme care sunt în ziua de azi, faptul că nu au un standard european, mizeria de pe plajă, câinii de pe plajă.

Toate chestiile astea ne deranjează şi nimeni nu ia niciun act, nu face nimic. Nu avem scări să coborâm din Constanţa la plajă cu toate că plătim taxe mărite cu 50 la sută de la 1 ianuarie”, a spus preşedintele Grupului de Dialog şi Bună Convieţuire.

El a precizat societatea civilă trebuie să oblige autorităţile să ia măsuri prin proteste, spunând că aceste manifestări ar putea continua şi în faţa Guvernului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si