Cei aproximativ 30 de parinti s-au adunat pe un trotuar din fata SCJU Arad la ora 17.30 si au stat de voba cu jurnalistii, povestindu-le experientele neplacute pe care le-au avut in acest spital la care au ajuns cu copiii.

Participantii au spus ca este o forma de protest fata de "atidudinea nepasatoare" a cadrelor medicale si fata de conditii, mai ales cele din Sectia de Boli Infectioase Copii.

Actiunea a avut loc dupa ce Cristina Rusu, mama a unei fete de patru ani si jumatate, a povestit intr-o scrisoare deschisa experienta de la aceasta sectie unde a ajuns la finele saptamanii trecute.

Femeia a reclamat ca, desi fata a ajuns la spital foarte slabita si deshidratata, personalul medical nu i-a dat atentie, chiar daca angajatii "stateau la povesti, suc si prajituri".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Abia dupa insistentele mamei medicul de garda ar fi decis sa-i puna o perfuzie copilei.

"M-au descurajat de la inceput, parca dorind sa imi iau copilul si sa plec acasa. Mi-au spus ca sunt sanse mari ca fata mea sa plece din spital cu alte boli", a declarat, marti, la protest, Cristina Rusu.

Ea a povestit ca in salonul "de nici sase metri patrati" erau doua paturi, in care erau internati patru copii, fiecare insotit de mama.

"Am fost opt persoane intr-un spatiu care nu se poate numi salon de spital. Pe sectie era o singura asistenta, care nici nu avea timp sa se ocupe de copii. Practic, fiecare copil bolnav era pe cont propriu. Toate mamele care aveau copii pe sectie au fost revoltate. Nu primeau tratament la timp, nu le baga nimeni in seama", a povestit aradeanca.

Ea a numit spitalul "un lagar de exterminare", din care a fost nevoita sa isi retraga copilul bolnav de enteroviroza pe propria raspundere, alegand un tratament in regim privat.

Citeste continuarea pe Hotnews.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si