Polonezii s-au revoltat de mai multe ori împotriva războiului din Ucraina. Protestatarii au ieșit în stradă pentru a demonstra Rusiei că aceștia sunt solidari cu Ucraina.

Citeste si: Un oligarh rus se vaită că a ajuns să trăiască „în arest la domiciliu, practic” din cauza sancțiunilor

Mai mult, capitala poloneză Varșovia a fost extrem de implicată atât la nivel politic, cât și la nivel diplomatic de la începutul invaziei pornite de Vladimir Putin în țara vecină.

De asemenea, Polonia este țara care a primit și găzduiește cel mai mare număr de refugiați ucraineni.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ea este femeia care i-a dăruit o fiică lui Vladimir Putin. A fost menajeră și acum e numită „stăpâna Rusiei”

Tensiunile politice și diplomatice cu Moscova au dus și la expulzarea a peste 45 de diplomați ruși care au fost acuzați de spionaj.

Joe Biden a fost săptămâna trecută la Varșovia

Președintele american Joe Biden a fost la sfârșitul săptămânii trecute în vizită la Varșovia, la scurt timp după summitul NATO.

„Pentru numele lui Dumnezeu, omul acesta nu mai poate rămâne la putere”, le-a spus Joe Biden oamenilor adunați în piața centrală din capitala Poloniei. Mai apoi, președintele american l-a numit pe Vladimir Putin ca fiind un „măcelar”.

Citeste si: VIDEO| Mina marină descoperită la 70 de kilometri de Capu Midia a fost neutralizată

Luni 28 martie, președintele SUA, Joe Biden a declarat că își suține în continuare declarația, mai mult adăugând, la insistențele jurnaliștilor, că nu a cerut astfel o schimbare de regim la Moscova, ci

doar și-a exprimat „revolta morală” față de acțiunile Kremlinului în Ucraina.

Ziua 34 de război în Ucraina. Rușii și ucrainenii au reluat discuțiile de pace

Astăzi a început o nouă rundă de negocieri de pace între delagaţiile Rusiei şi Ucrainei. Discuţiile su loc în Istanbul, Turcia, şi sunt găzduite de preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. Conform presei internaţionale, Ucraina ar fi dispusă să renunţe la visul său de a intra în NATO, în timp ce Rusia nu s-ar mai arăta atât de deranjată dacă Ucraina ar intra în UE.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Dmitro Kuleba lansează un avertisment înainte de noile negocieri cu Rusia: „Sfătuiesc pe oricine să nu mănânce și să nu bea nimic”

Între timp, în Ucraina se duc în continuare lupte sângeroase. Armata lui Vladimir Putin a bombardat un depozit de combustibil din regiunea Rivne, al doilea atac de acest tip. Iar primarul din Mariupol informează că armata rusă deţine controlul, în mare parte, asupra coridoarelor de evacuare din oraş.

Citeste si: Care este situația economică a Ucrainei după o lună de război. Guvernul anunță pierderi de peste 500 de miliarde de euro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si