Sindicalişti din diverse domenii, s-au adunat, miercuri, să protesteze în Bucureşti, la sediul Guvernului. Ei sunt nemulţumiţi de salarii, de condiţiile de muncă şi de decizia Guvernului de a nu majora veniturile celor din sistemul bugetar.

Sindicaliști din mai multe domenii protestează în Piața Victoriei

Astfel, sindicaliştii din Poliţia Penitenciare reclamă condiţiile de muncă, sunt nemulţumiţi de statutul lor şi de faptul că poliţiştii din unităţile de detenţie sunt nevoiţi să lucreze numeroase ore peste program din cauza schemei de personal subdimensionate.

De asemenea, sindicalişti din asistenţa socială acuză, că salariile sunt mici şi că au fost nevoiţi ca, în perioada stării de urgenţă, să rămână în centrele în care lucrează. La protest mai participă sindicalişti din poliţie, din domeniul tineretului şi sportului, finanţe, dar şi reprezentanţi ai pensionarilor.

Protestatarii acuză Guvernul că "blochează” salarizarea unitară şi susţin că nu ei au făcut legea care prevede sporuri numeroase la salarii de bază mici.

Protestatarii au afişat mai multe pancarte cu mesaje precum "Cîţu şi Guvernu său ne-ajută s-o ducem rău!”, "Pentru ordonanţă zero toleranţă”, "Cu masca protestăm, salariu-l dezgheţăm”, "În campanie ne daţi, după voi ne îngheţaţi”, "Dialogul l-aţi uitat şi pe noi ne-aşi îngheţat”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Protest masiv în Piața Victoriei! Sindicaliștii, nemulțumiți de înghețarea veniturilor
Protest masiv în Piața Victoriei! Sindicaliștii, nemulțumiți de înghețarea veniturilor

Citeste si: Moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a căzut la vot

Cei care protestează folosesc fumigene în culorile steagului românesc și cântă imnul national

Participanţii la protest au folosit pancarte și cu mesaje precum: "N-aveţi niciun rost, ne conduceţi prost!”, "Jos Guvern mincinos!” şi au cântat imnul naţional al României, aprinzând fumigene roşii, galbene şi albastre.



Totodată, de la ora 12.30, sunt anunţate proteste ale Federaţiei Naţionale Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi Federaţiei Naţională a Sindicatelor din Transporturi ELCATEL, organizaţii sindicale reprezentative din industria feroviară ce reprezintă peste 30.000 de angajaţi, la sediul Guvernului şi sediile Prefecturilor din Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa.

Și Federaţia ”Solidaritatea Sanitară” organizează Protestul împotriva meschinăriei şi ingratitudinii guvernanţilor, acesta constând în două acţiuni consecutive desfăşurate la sediul PNL Bucureşti (în intervalul orar 12:30-14:00) şi în Piaţa Victoriei (în intervalul orar 14:30-16:00).

La rândul lor, reprezentanţii Cartel Alfa, confederaţie cu sindicate din mai multe domenii au anunţat că vor participa la protestul de la 12.30 din Piaţa Victoriei.

Citeste si: Kelemen Hunor: „Trebuie să facem un inventar al sporurilor. Nu vor fi eliminate”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si