Preşedintele executiv al sindicatului Muntele, Alin Sin, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că la Lupeni continuă protestul minerilor, pentru a cincea zi consecutiv aceştia fiind blocaţi în subteran. 

„Dimineaţă, undeva la 60-65 de colegi erau cantonaţi în subteran. Restul, au mai ieşit pentru că unii au avut ceva probleme de sănătate, o parte au ieşit pentru a face aprovizionarea cu alimente şi medicamente pentru cei care se află în subteran”, a declarat Alin Sin.

Colegii, solidari cu cei blocați în mină

În acelaşi timp colegi ai celor aflaţi în mină s-au adunat în faţa sediului Exploatării Miniere Lupeni în semn de solidaritate cu protestatarii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Bolnavii pot face online terapie cu tot felul de animale

Primul ministru, Florin Cîţu, a declarat vineri că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care să se poată face plata salariilor minerilor din Valea Jiului pe o perioadă de trei luni. Între timp, Termocentrala de la Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune, iar din cauză că şcolile nu mai sunt încălzite, elevii din Deva vor trece la şcoala online.

Premierul a anunţat că aşteaptă de la Ministerul Energiei un plan pe termen lung.

Reacția lui Florin Cîțu

”În şedinţa de Guvern de ieri a fost aprobată o Ordonanţă de urgenţă care, prin fondul de garantare a creanţelor salariale, ca să se clarifice, şi asta înseamnă plata salariilor pe următoarele trei luni de zile. Astăzi cred că este deja publicată această ordonanţă. Ministerul Muncii ne-a spus că va avea Hotărârea de Guvern, pentru aplicarea ordonanţei imediat, deci asta însemna că în momentul în care este publicată hotărârea de guvern o să vină în şedinţa de

guvern. Dacă  este gata luni dimineaţa, luni vom avea o şedinţă online tocmai pentru a aproba această hotărâre de guvern”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de vineri.

Citeste si: Premierul Cîțu: funcțiile de conducere la stat să fie pe mandat de maxim 6 ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si