Primarul Capitalei, Nicușor Dan, este de părere că protestul transportatorilor și fermierilor din Piața Constituției nu va afecta traficul din București.

Citește și: VIDEO- Ziua 9 de protest pentru transportatori și fermieri. Pe DN 2, la Vama Siret, traficul este îngreunat. În Afumați, traficul de pe prima bandă spre Capitală este blocat

"Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din București.

Acesta va avea loc duminică, luni și marți în parcarea din Piața Constituției și a fost aprobat pentru 5000 de persoane, 100 de tractoare și 100 de capete tractor de tir", a scris primarul Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Fermierii şi transportatorii au cerut aviz pentru un număr mai mare de protestatari și de mijloace de transport, solicitarea fiind făcută pentru 50.000 de persoane şi 200 de utilaje.

Avizul nu a fost dat însă pentru Piața Victoriei, ci pentru Piața Constituției.

Protest al fermierilor și transportatorilor în centrul Bucureștiului

Primarul general al Capitalei anunţase, marţi, că a respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor, pe motiv că nu este ”rezonabilă.

Aceştia ar fi vrut să ocupe, de vineri până luni, cu 15.000 de vehicule, Piaţa Victoriei, ceea ce ar fi dus la paralizarea transportului în Capitală.

De data aceasta, fermierii și transportatorii sunt lăsați să pătrundă în București- iar protestul se anunță a fi unul imprevizibil.

De ce nu au fost lăsați fermierii și transportatorii să protesteze la Guvern

Fermierii intenționau să protesteze la Guvern cu aproximativ 15.000

de vehicule, printre acestea urmând să se includă camioane, TIR-uri, tractoare, macarale, platforme auto și autoutilitare.

În răspunsul prin care respinge protestul, Primăria Capitalei motivează prin faptul că „blocarea totală a suprafeței din Piața Victoriei, precum și a tuturor arterelor care converg cătrea aceasta ar conduce la încălcarea ordinii și siguranței publice și a drepturilor celorlalți cetățeni ai Municipiului București”.

De asemenea, Primăria Capitalei a motivat refuzul prin faptul că „aducerea și staționarea în zona menționată a unor vehicule de mare tonaj ar pune în pericol sănătatea și viața cetățenilor care tranzitează zona, respectiv structura de rezistență a pasajului Victoria”.

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si