Doctorița Riham Yaqoob, femeia care a condus protestele antiguvernamentale locale, a fost ucisă miercuri de atacatori neidentificați. Asasinatul vine la doar câteva zile după uciderea unui alt activist, Tahseen Osama.

Până la izbucinrea pandemiei de Covid-19 în Irak, mii de oameni au ieșit în stradă în mod regulat pentru a-și exprima furia pentru corupția endemică, șomajul ridicat, serviciile publice deplorabile și interferențele externe.

Citeste si: Horoscop 21 august 2020: Zodiile care au parte de surprize neplăcute

Promisiuni ale premierului irakian Mustafa al-Kadhimi 

Crimele recente au scos în stradă alți protestatarii decizși să ceară autorităților să îi descopere pe cei responsabili. Prim-ministru irakian Mustafa al-Kadhimi l-a demis, ca primă reacție în acest caz, pe șeful poliției Basra și pe alți oficiali de securitate.

Citeste si: Ce a construit Emi Pian în vila sa uriașă, cu puțin timp înainte de a fi ucis! FOTO

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În urma uciderii lui Yaqoob, premierul a promis „să facă tot ce este necesar pentru ca forțele de securitate să își îndeplinească îndatoririle”. "Complicitatea cu ucigașii și supunerea la amenințările lor este exclusă, vom face tot ce este necesar pentru ca ministerul de interne și agențiile de securitate să își îndeplinească sarcina de a proteja securitatea societății împotriva unor astfel de atacuri armate", a adăugat prim-ministrul Mustafa al-Kadhimi.

Alte crime odioase în Basra

Potrivit presei locale, la scurt timp după asasinarea în mașina proprie a femeii activist, un alt protestatar anti-guvernamental Falah Al Hasnawi și logodnica acestuia au fost uciși în Basra.

Citeste si: Topul județelor cu cele mai multe cazuri noi de coronavirus

Premierul Kadhimi- fost șef de informații- a preluat funcția în luna mai, la cinci luni după ce predecesorul său a demisionat ca răspuns la protestele în masă din capitala Bagdad, Basra și alte orașe din sudul țării.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si