Într-un mesaj postat duminică pe rețelele sociale, unul dintre organizatorii protestelor le transmite protestatarilor că „în această seară (duminică n.red.) vom posta instrucțiuni despre cum să acționăm mâine. Vom duce la cap lucrurile”.

Protestatarii doresc ca, pe lângă blocarea parlamentului, să împiedice accesul în clădirea tribunalului de la Sofia, dar și alte tribunale și instituții din întreaga țară.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Declanşatorul protestelor a fost apariţia unor imagini în care poliţia scoate un politician al opoziţiei de pe o plajă publică folosită ca proprietate privată de oligarhul Ahmed Dogan. În ziua următoare, procuratura a percheziţionat sediul preşedinţiei şi a reţinut doi consilieri ai şefului statului, Rumen Radev, sub acuzaţiile de trafic de influenţă şi furt de secrete de stat.

Se cere demisia premierului

Parlamentul de la Sofia urmează să dezbată, luni, moțiunea de cenzură prezentată de opoziția socialistă. Aceasta este cea de-a cincea moțiune împotriva guvernului de la preluarea puterii în 2017.

Protestatarii cer demisia lui Boiko Borisov. Ei îl acuză pe acesta de corupție și cer demiterea procurorului general Ivan Gheșev, considerat un apropiat al rețelelor de crimă organizată din Bulgaria.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si