Conflictele nu au întârziat să apară în cadrul protestelor lansate de fermieri și transportatori. Noaptea trecută, în cadrul manifestațiilor, polițiștii și jandarmii au deschis mai multe dosare penale pentru instigare la violență.

A șaptea zi de proteste. Trafic blocat în mai multe orașe din țară

Centrul INFOTRAFIC a transmis că în vederea protestelor transportatorilor și ale fermierilor, pe DN 2, în localitatea Afumați, la limita cu orașul Voluntari, județul Ilfov, traficul rutier se desfășoară normal pe sensul de mers către Urziceni, în timp ce pe sensul de mers către București, traficul este în continuare restricționat

pe banda nr. 1, din cauza autovehiculelor parcate ale protestatarilor.

După șase zile de protest și multe ore în care au stat de vorbă cu premierul și miniștrii guvernelor, protestatarii sunt în continuare nemulțumiți de deciziile pe care autoritățile le-au luat. Protestele au continuat și noaptea trecută. În București, imnul României răsuna în boxele de pe mașini.

Fermieri sau transportatori revoltați au venit din tote colțurile țării și au spus că vor continua până când li se va da ceea ce au solicitat autorităților.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu: "S-a pornit un fel de război între agricultori, transportatori și guvernul României. Mi se pare mult cât este RCA acum"

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

La Brașov protestatarii au blocat șoseaua ocolitoare pe o distanță de circa 2 kilometri. La Târgu Jiu, protestatarii au ieșit din nou pe bulevardele principale până la primărie. Un șofer nu a oprit la semnalul unui polițist și a sunat la 112 după ce omul legii i-ar fi lovit mașina cu piciorul. Potrivit observatornews.ro, ar fi vorba chiar despre adjunctul- șef al IPJ Gorj.

La Suceava protestatarii s-au apucat de gătit în plină stradă acolo unde îl așteptau și pe Marcel Ciolacu, potrivit spuselor acestora.

Transportatorii cer autorităților plafonarea RCA la 5.000 de lei, scurtarea timpilor de trecere a frontierei şi recuperarea accizei pe motorină. 

Fermierii au cerut autorităților acordarea subvenţiilor pe 2023 până în luna februarie şi compensaţii pentru perturbarea pieţei grânelor în contextul importurilor din Ucraina.

Citește și: VIDEO- Medicina de familie, în prag de colaps. Bolnavii ar putea să primească tratament contra cost din cauza posibilelor modificări

Reprezentanții au reușit să obțină până în aceste momente scutirea pe impozitul reinvestit în agricultură şi transport, benzi separate pentru transportatorii români la vamă şi promisiunea că procedurile contabile vor fi simplificate. Cererile care ţineau de facilităţi fiscale, au fost refuzate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si