Totodată, prin aceste manifestații, oamenii solicită ridicarea restricțiilor, dar și demisii la nivelul guvernului.

Proteste ample împotriva restricțiilor anti-COVID-19 în mai multe țări

Astfel, în Olanda, zeci de mii de persoane au protestat împotriva restricţiilor asupra vieţii de noapte. Participanții, printre care s-au numărat DJ şi muzicieni, au cerut ridicarea restricţiilor impuse industriei de organizare a evenimentelor.

Protestele s-au desfasurat inclusiv Amsterdam, Haga, Groningen şi Maastricht.

În mai multe orase, manifestaţiile au fost însoţite de camioane din care cânta muzică, de DJ şi de dansatori în stradă, potrivit agenţiei de presă ANP, relateaza Agerpres.

În Olanda, cluburile şi discotecile s-au putut redeschide la sfârşitul lui iunie, când au fost de asemenea permise festivalurile şi petrecerile studenţeşti. Totuşi, la scurt timp au fost reintroduse restricţii, după creşterea numărului de cazuri de infectări.

De asemenea, în Austria, la Viena, mii de manifestanţi au ieşit din nou în stradă pentru a denunţa restricţiile sanitare impuse de guvernul austriac.

Proteste ample împotriva restricțiilor anti-COVID-19 în mai multe țări
Proteste ample împotriva restricțiilor anti-COVID-19 în mai multe țări[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Senatoarea Diana Șoșoacă, anchetată de polițiști, după ce a interzis oamenilor din Răchiteni să se vaccineze

Protestatari din Austria au cerut demisia cancelarului conservator Sebastian Kurz.

Manifestanţii au purtat pancarte pe care era scris 'Opriţi dictatura' sau 'Lăsaţi copiii în pace'.

Austria a fost printre primele ţări europene care au introdus un sistem de permis sanitar.

Până în prezent, aproape 60% din populaţia sa este complet vaccinată, pe fondul scăderii ritmului campaniei de vaccinare.

Tototdată, în Turcia, peste 2.000 de manifestanți au demonstrat la Istanbul împotriva noilor măsuri ale autorităţilor privind vaccinarea, testarea şi purtarea măştilor de protecţie.

Citeste si: Filmul otrăvirii lui Aleksei Navalnîi. În prezent, opozantul lui Vladimir Putin iși execută condamnarea la 2 ani si 8 luni de închisoare

Guvernul turc a început, de luni să ceară dovada vaccinării sau un test negativ pentru persoanele care călătoresc cu avionul, autocarul şi trenul, precum şi pentru persoanele care participă la mari evenimente cum ar fi concerte sau spectacole de teatru.

Toţi angajaţii din şcoli care nu sunt vaccinaţi trebuie să facă un test PCR de două ori pe săptămână. În spaţiul public, sunt obligatorii purtarea măştii de protecţie şi respectarea distanţării sociale.

Aproape 64% dintre cetățenii turci au primit două doze de vaccin.

Citeste si: VIDEO| Ultimul scandal în care este implicată Diana Șoșoacă a ajuns în atenția polițiștilor! Senatoarea este acuzată că a blocat vaccinarea într-o comună din Iași


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si