Sursă foto:  abcnews.go.com

Locuitorii oraşului Huntington Beach din California au cerut autorităţilor relaxarea restricţiilor, impuse de pandemie. Sute de oameni au ieșit pregătiți cu pancarte și steaguri.

Oamenii au stat mai multe ore în stradă ignorând orice măsură de precauţie. Forţele de ordine au reuşit într-un final să calmeze spiritele, însă un nou protest a izbucnit pe plajă, oamenii cerând redeschiderea acestora la fel ca şi în statul Florida.

Lisa Michael, protestatar: „Cred că e exagerat, dacă ne luăm după cifrele şi datele pe care le vedem în Italia şi în America. În acele regiuni unde rata de infecţie este redusă, ar trebui să deschidem afacerile.”

Spre deosebire de alte cazuri similare, poliţia a intervenit în forţă şi a arestat 32 de protestatari.

Protestatari: „Ne exercităm dreptul la libertatea de exprimare şi dreptul de a ne aduna paşnic şi să-i transmitem (guvernatorului, n.r.) că distruge economia statului şi, mai important, libertăţile noastre.”

În ciuda prezenţei masive a forţelor de ordine, numărul protestatarilor, tineri şi bătrâni, a crescut pe parcursul zilei.

Lisa Michael, protestatar: „E minunat. Am plâns de mai multe ori astăzi, cu siguranţă, cred că e cel mai frumos lucru pe care l-am văzut vreodată.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pe de altă parte, nemulţumirile celor aflaţi încă sub restricţii sunt oarecum justificate, spun ei, de faptul că mai bine de 30 de state americane s-au redeschis, într-o măsură sau alta. În Maryland, sute de oameni au profitat de asta ca să asiste la un spectacol aviatic organizat în cinstea cadrelor medicale din spitalele americane.

Citeste si: Coronavirus în Italia- Numărul persoanelor infectate în prezent a scăzut sub 100.000. Au murit 195 de persoane în ultimele 24 de ore

Citeste si: Bilanțul actual al deceselor covid-19 în România. Alte 15 persoane au murit, numărul a ajuns la 818

Citeste si: Bărbat din Galaţi, arestat preventiv după ce a furat din şapte farmacii

Brandon Cole, director medical Spitalul Prince George: A ngajaţii noştri au lucrat încontinuu ca să trateze comunitatea. Să vadă acum răspunsul şi aprecierea... lăsaţii să se deconecteze pentru o secundă şi să se bucure.”

Nu toată lumea e, însă, de acord cu ridicarea restricţiilor.

Patrice Harris: „Mi se pare un pic prematura redeschiderea.”

În Florida, un militant împotriva ridicării în pripă a măsurilor de izolare a protestat costumat aşa cum a crezut el de cuviinţă.

Protestatar: „Este un virus mortal, este o pandemie.”

În martie, acelaşi individ s-a plâns în justiție că guvernatorului statului întârzia să impună ordinul “staţi acasă”.

Proteste și manifestații de ultim moment în California. Oamenii cer relaxarea restricţiilor pe timp de pandemie

Una dintre principalele mize, în acest moment, în Statele Unite, este descoperirea unui vaccin viabil. Experţii americani mizează pe mai multe companii producătoare de medicamente şi speră că un vaccin ar putea fi gata până la sfârşitul anului.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un alt protest a izbucnit în oraşul New York, unde un grup de cetăţeni s-a arătat nemulţumit de ordinul autorităţilor de a sta acasă şi declarând că astfel le sunt încălcate drepturile fundamentale.

proteste california

Într-o intervenţie televizată la postul ABC, secretarul de stat american a declarat că noul coronavirus îşi are originea într-un laborator din Wuhan.

Mike Pompeo, secretarul de stat american: „Nu este prima oară când lumea este expusă la un virus din cauza unor eşecuri într-un laborator chinez. Pot să vă spun că sunt dovezi semnificative că (virusul, n.r.) a venit din acel laborator din Wuhan.”.

Citeste si: O noua ORDONANTA, anuntata! Toata Romania trebuie sa stie!

În plus, Pompeo a subliniat securitatea slabă la laboratoarele epidemiologice chineze, inclusiv în orașul Wuhan, unde a fost raportat pentru prima dată virusul. Câteva secunde mai târziu, însă, oficialul american a negat că virusul ar fi fost fabricat.

Jurnalist: „Dar consensul ştiinţific a fost că (virusul, n.r.) nu e creat de om sau modificat genetic”.
Mike Pompeo, secretarul de stat american: „Aşa este, sunt de acord cu asta. Am văzut analiza (serviciilor secrete americane, n.r.). Nu am motive să cred că e inexact.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si