Șoferii se mobilizează pe Facebook pentru o acțiune generală anunțată pentru joi, 30 iunie.

Peste 200.000 de persoane sunt așteptate la protest

Peste 200.000 de persoane sunt interesate să participe la evenimentul "Proteste in toată țara contra prețului carburantului!".

"E timpul să facem ceva, ieșiti în stradă, blocați pompele. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țară ca România prețul carburantului să depășească 9 lei/litru.

Share masiv ca să vadă toată lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul să depășească 9 lei/litru (unde jumatate din aceşti bani merg către stat). Noi facem ceva!", se arată pe pagina de Facebook dedicată acestei acțiuni.

Șoferii sunt așteptați să vină în număr mare la benzinării și să alimenteze cu sume mici, de 1 sau 2 lei, blocând astfel activitatea benzinăriilor.

Citeste si: Un nou val de scumpiri în țară. Peste 90% din firme au anunțat majorarea prețurilor la produse și servicii

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, pe Internet a fost lansată o petiție online prin care ministrului Energiei, Virgil Popescu, i se solicită să elaboreze în regim de urgență o hotărâre de guvern prin care prețul carburanților să fie redus și plafonat.

Proteste în mai multe orașe din țară

Mai multe proteste au avut loc luni în câteva benzinării din Constanța, Târgu Jiu, Botoșani și Ploiești.

În Târgu Jiu, șoferii au alimentat cu sume între 50 de bani și un leu, apoi s-au așezat iarăși la coadă, îngreunând activitatea unei benzinării.

Citeste si: Sindicaliștii din Sănătate protestează miercuri în Piața Victoriei

"Am băgat de 46 de bani, câțiva mililitri de benzină. Și mă mai pun o dată la coadă. O să mai facem așa până mai scad prețurile. Nu e posibil așa ceva. Prețurile sunt tot mai mari și ne-am săturat", a spus un tânăr. "Eu am băgat de doi lei. E a patra oară când m-am pus la coadă", a spus un alt șofer.

Citeste si: VIDEO- Șoferii au protestat din cauza prețurilor carburanților

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Un alt tânăr a venit să alimenteze cu monede: "Am avut două pușculițe pline. Am avut 150 de lei. Am stat o jumătate de oră să-i numărăm. Mi-au spus doamnele de aici că nu mă mai primesc data viitoare", a spus acesta.

Șoferii din Botoșani au alimentat, în semn de protest, cu 50-100 ml de combustibil şi au spălat parbrizul după care au făcut plăţile. Reprezentanții unor benzinării au sunat la 112 cerând deblocarea stațiilor, dar echipajele de poliție nu au putut interveni, întrucât șoferii care protestau nu făceau ceva ilegal.

Citeste si: Economist șef BCR: Euro va trece de 5 lei. Când se va întâmpla acest lucru

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si