35.000 de oameni au ieșit să protesteze pe bulevardele din Bruxelles. La înceut situația de pe străzile din Bruxelles a fost una pașnică, dar ulterior oamenii ieșiți în stradă au început să spargă vitrinele și să arunce cu fumigene către forțele de ordine.

Citeste si: Vladimir Putin vrea să testeze vaccinul nazal, după ce s-a imunizat cu doza trei

Mașini incendiate

Mai multe autoturisme au fost incendiate, printre care și șase mașini de poliție. Polițiștii au ripostat cu gaze lacrimogene şi cu tunuri cub apă. 45 de oameni care au ieșit în stradă au fost arestați, iar trei polițiști au ajuns la spital.

„Este discriminare! Oamenii sunt discriminaţi cu aceste coduri QR, unii, chiar dacă sunt vaccinaţi, nu pot intra în anumite clădiri pentru că au primit o singură doză de vaccin. Unii dintre noi nu vor să fie vaccinaţi. Nu suntem obligaţi să explicăm de ce, pentru că e dreptul nostru să refuzăm aşa ceva”, au spus o parte dintre protestatari. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Vaccinarea anti- COVID ar putea deveni obligatorie în Germania

Austria a intrat din nou în carantină, protestele au continuat în Olanda

A treia noapte de proteste în Olanda. După Rotterdam și Haga, au continuat protestele și în orașele mai mici. rotestatarii au lansat artificii și au distrus ce le-a ieșit în cale. Peste 100 de persoane au fost reținute în toată țara. 

Austria a intrat din nou în carantină de la miezul nopții, iar Germania i-ar putea lua exemplul. Politicienii germani susțin să introducă vaccinarea obligatorie în rândul personalului sanitar sau chiar în rândul tuturor cetățenilor. Măsurile vin după ce rata de infectare a atins cel mai înalt nivel de la începutul pandemiei, iar spitalele sunt pline și nu mai există locuri libere la terapie intensivă.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță: „ Europa nu poate să fie bine până nu sunt toate ţările bine”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si