UPDATE

Un român este căutat în tragedia din Grecia. Autoritățile elene îl caută folosindu-se de toate pistele posibile, în timp ce famila tanarului face un apel disperat. 

Mătușa bărbatului îl caută și susține că se afla în trenul de pasageri care s-a lovit cu un marfar.

"Era în vagonul restaurant bea o bere, la ora 11, și la 11:20 s-a întâmplat nenorocirea. Deci, nu știu, sper din tot sufletul să fiu plecat din vagonul ăla.Dar

din câte am înțeles, autoritățile au cerut niște lucruri personale de-ale băiatului ca să poată să ia ADN-ul", a declarat aceasta.

 

Furie în Grecia după tragedia feroviară care a avut loc în noaptea de marți spre miercuri. Salvatorii au căutat toată noaptea printre vagoanele distruse, unde cel puțin 43 de persoane și-au pierdut viața. Sindicaliștii feroviari și cei de la metrou au anunțat pentru o zi grevă de 24 de ore, iar premierul elen a promis o anchetă completă.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: UPDATE/FOTO- Cel puțin 38 de persoane au murit, iar 100 au fost rănite după ce două trenuri s-au ciocnit în Grecia

"Cauzele trebuie investigate chiar acum, să nu se facă mușamalizări. Suntem furioși, șocați de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Atât de multe vieți pierdute.", spune un protestatar.
Proteste au fost și la Salonic, unde oamenii s-au adunat în fața gării.
"Înainte, nu plecați capul, singura soluție este rezistența!"

Citește și: VIDEO- FOTO- Mărturii cutremurătoare după dezastrul din Grecia! Bilanțul persoanelor decedate a ajuns la aproape 40, iar 100 sunt rănite, după ce două trenuri s-au ciocnit: „Oamenii țipau și le era teamă”

"Am auzit un zgomot puternic, după care au urmat 10 secunde de coșmar. A fost panică. Timp de 10-15 secunde a fost haos. Ne-am răsturnat, a izbucnit incendiul, cablurile atârnau, geamurile s-au spart, oamenii țipau, unii erau blocați. Era panică, cabluri și flăcări peste tot. Focul a izbucnit imediat. În timp ce ne mișcam, eram arși, era foc pretutindeni, în dreapta și în stânga.", spune un martor.
Grecia a declarat trei zile de doliu național.

Ce a declarat Premierul Greciei

Premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis,a declarat că tragedia feroviară a avut loc în urma unei erori umane. Cel puțin 40 de persoane și-au pierdut viața, iar 100 au fost rănite.

În urma tragediei, Ministrul Transporturilor, Kostas Karamanlis, și-a anunțat demisia și a declarat că  infrastructura  nu este potrivită pentru secolul 21, iar aceasta nu mai poate fi îmbunătățită. Premierul a declarat că accidentul a fost cauzat de o eroare umană și a mai spus că în trenuri se aflau mai mulți studenți care reveneau în Salonic. 

Mărturii cutremurătoare după dezastrul din Grecia! Bilanțul persoanelor decedate a ajuns la aproape 40, iar 100 sunt rănite, după ce două trenuri s-au ciocnit: „Oamenii țipau și le era teamă”

Bilanțul tragediei din Grecia a ajuns la 38 de persoane decedate și 100 de persoane rănite.

Supraviețuitorii dezastrului provocat de cele două trenuri care s-au ciocnit au povestit experiența înfricoșătoare prin care au trecut. 

„Până în prezent au fost găsite moarte cel puţin 26 de persoane. 85 de persoane au fost rănite şi transportate la spitalele din apropiere.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Locomotiva unui tren care transporta grâu a luat foc. Mecanicul a avut nevoie de îngrijiri medicale

Majoritatea pasagerilor au fost duşi în siguranţă. Operaţiunile de eliberare a persoanelor prinse în interior este în derulare şi se desfăşoară în condiţii dificile, din cauza coliziunii puternice a celor două trenuri”, a anunţat Vassilis Vathrakogiannis, purtătorul de cuvânt al pompierilor greci într-o conferinţă de presă, precizând că operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare, relatează   Agerpres.

Citește și: VIDEO- MAE face avertizări de călătorie în Grecia, din cauza incendiilor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si