Close sidebar
Close sidebar

Proteste în marile orașe din SUA după alegeri. Steagul Americii, în flăcări

Rezultatele finale ale alegerilor din SUA sunt încă așteptate, cu cei doi candidați - Joe Biden și Donald Trump - alergând umăr la umăr către linia de finish.

Razvan Ilie,

Au loc proteste în marile orașe din SUA înainte de anunțul final al rezultatelor din alegeri

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe măsură ce rezultatele alegerilor de marți continuă să vină, protestatarii din mai multe state americane au putut fi văzuți dând foc steagurilor SUA în cadrul demonstrațiilor care au apărut peste noapte în mai multe orașe americane.

Citeste si: Rezultate alegeri prezidenţiale SUA 2020: Cine este noul preşedinte al Americii?

În Portland, Oregon, manifestanții au putut fi văzuți asistând la arderea unui steag american în timp ce se adunau în fața Centrului de Justiție din Multnomah, la primele ore ale dimineții de miercuri. Între timp, la Washington, DC, un drapel american a ars la doar câteva clădiri distanță de Casa Albă, în timp ce sute de manifestanți s-au adunat, cerând „revoluție” pe măsură ce rezultatele parțiale alegerilor din SUA au apărut.

Proteste SUA după alegeri- nu au apărut încă violențe

Potrivit The Independent, demonstrațiile au avut loc în mai multe orașe, inclusiv Minneapolis, Los Angeles și Portland, Oregon. Cu toate acestea, până acum, străzile din SUA nu au vreunui protest violent ca răspuns la alegeri. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Într-un video postat pe Twitter de jurnalistul Brendan Gutenschwager, un demonstrant ar putea fi văzut aprinzând drapelul american înainte de a se îndepărta, alăturându-se unei mulțimi de alți zeci de protestatari.

Citeste si: Donald Trump: „Am câştigat aceste alegeri”

Trump a susținut marți noaptea, într-o declarație de la casa Albă la ora 2 am, că a câștigat alegerile, și a făcut o acuzație de fraudă nefondată, în timp ce Biden spusese mai devreme că este „pe drumul cel bun” de a câștiga. Cu milioane de voturi încă de numărat, este prea devreme pentru ca oricare dintre candidați să poată clama victoria.

Trump îl acuză pe Biden că încearcă să ”fure” alegerile în timp ce numărarea voturilor este în curs

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump l-a acuzat miercuri pe rivalul său democrat Joe Biden de faptul că ”fură” alegerile- fără vreun element concret în sprijin-, în timp ce numărarea voturilor continuă, într-iun scrutin extrem de strâns, relatează AFP.

”Suntem înainte şi departe, dar ei încearcă să fure alegerie. Nu-i vom lăsa s-o facă niciodată”,  tună Trump într-un tweet, împotriva căruia Twitter şi-a a pus imediat în gardă utilizatorii, apreciind că ar putea fi ”înşelător”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Într-o scurtă declaraţie din fieful său, la Wilmington, în Delaware, Joe Biden a apreciat că este ”pe calea bună” în vederea unei victorii.  ”Păstraţi-vă credinţa, vom câştiga!”, a declarat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama în faţa unor simpatizanţi, adunaţi în ”drive-in”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI