Close sidebar
Close sidebar

Proteste în Sri Lanka. Sute de manifestanți au încercat să ia cu asalt casa președintelui: 50 de persoane au fost rănite după intervenția poliției

Aproximativ 50 de persoane au fost rănite după ce forțele de ordine din Sri Lanka au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispersa un grup de manifestanți care încercau să pătrundă în casa președintelui Gotabaya Rajapaksa, notează jurnaliștii de la The Guardian. Criza economică gravă prin care trece țara insulară a provocat furia populației care a rămas, printre altele, fără alimente, medicamente și combustibili.

Alexandra Costea,

Proteste în Sri Lanka. Sute de manifestanți au încercat să ia cu asalt casa președintelui: 50 de persoane au fost rănite după intervenția poliției

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Sute de manifestanți s-au adunat în fața casei președintelui Gotabaya Rajapaksa și au solicitat ca acesta împreună cu oficialii administrației sale să își dea demisia. În mediul online au început să circule filmări cu protestatari care îi strigă președintelui: „Lunaticule, du-te acasă”.

Forțele de ordine au tras cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a-i alunga pe demonstranți. În apropierea locuinței președintelui din orașul Colombo, capitala țării, protestatarii au dat foc unui autobuz al armatei și unei mașini de poliție.

[Sursa foto: Profimedia]

Citeste si: Criză de angajați pe litoral. Sunt aduși oameni din Asia și Ucraina pentru a putea ocupa locurile libere

Protestele violente, în timpul cărora au fost arestați aproximativ 45 de protestatari, au dus la impunerea de restricții de circulație pe timpul nopții. Circa 50 de persoane, printre care și jurnaliști, au fost răniți și transportați la spital.

Sri Lanka, un stat condus de familia președintelui

Sri Lanka este condusă de familia lui Rajapaksa. Frații președintelui ocupă posturile de ministru de finanțe, prim-ministru și ministru al agriculturii.

Nepotul său este ministrul sportului. Surse oficiale au declarat că președintele țării nu ar fi fost acasă în timpul protestelor.

Citeste si: Un depozit de carburanţi din Rusia a fost ţinta unui atac cu rachete în această dimineaţă

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Din cauza dezastrului economic străzile capitalei au fost părăsite, în condițiile în care benzinăriile au rămas fără rezerve de combustibili. Acolo unde se mai găsește benzină, prețul a sărit de la 128 la 300 de rupii pentru un litru de carburant.

[Sursa foto: Profimedia]

Fără utilizarea aparatelor de aer condiționat sau a ventilatoarelor, oamenii ,,mor" de căldură din cauza penelor de curent care pot dura chiar și peste 12 ore. Guvernul nu mai are bani să plătească pentru combustibilii de care ar avea nevoie pentru a ține în funcțiune centralele electrice.

Citeste si: Despărțire urmată de o sinucidere la Baia Mare. Un tânăr și-a pus capăt zilelor, dupa ce iubita de 16 ani l-a părăsit

Persoanele care au probleme medicale serioase nu mai găsesc tratamentul de care au nevoie, în timp ce în spitale nu se mai fac operații din cauza lipsei de combustibili necesari generatoarelor de curent electric.

Sri Lanka nu mai poate importa nici lapte praf

Pentru a face economie de electricitate, guvernul a decis să stingă luminile stradale. Telefoanele mobile au fost și ele afectate din cauza lipsei de combustibili pentru generatoarele folosite de distribuitori.

Citeste si: Un profesor de matematică din Galați a fost trimis în judecată, după ce ar fi agresat o minoră la meditații

„Ne încărcăm telefoanele în orele în care avem electricitate, dar internetul este foarte slab din cauză că turnurile [de telecomunicații] nu funcționează cum trebuie”, a declarat un oficial din domeniul turismului pentru The Guardian, înainte ca legătura telefonică prin WhatsApp să se încheie brusc. „Supermarketurile s-au închis pentru că nu mai au electricitate pentru lumină și aparatele de răcire”.

Citeste si: Veste proastă pentru gospodinele care au centrală termică și stau la casă. Ce modificări se anunță?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Anul acesta, Sri Lanka trebuie să plătească o datorie externă de 7 miliarde de dolari cu toate că nu are destulă valută nici pentru a importa lapte praf. 10% din suma datoriei este destinată Chinei.

Citeste si: O româncă s-a stins din viață într-un parc de distracții din Viena. Femeia a fost lovită de un vagonul unui rollercoaster

Grupuri din societatea civilă au cerut organizarea de noi demonstrații programate pentru duminică dimineața, când sunt așteptați să participe și membrii opoziției.

Citeste si: Cel puțin 8 morți și mai mulți răniți după un accident la o mină de cărbuni în Serbia

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI