Multe orașe europene sunt în alertă. Protestele masive au apărut în urma războiului dintre Israel și Hamas început săptămâna trecută. Anglia, Spania, Franța și Polonia sunt doar câteva din țările din Europa unde oamenii au ieșit în stradă sau unde au fost alerte cu bombe.

Tensiunile cresc în Europa după războiul Israel-Hamas

La Londra tensiunile au crescut semnificativ după atacurile dintre Israel și Hamas.

Comisarului adjunct bitranic Laurence Taylor de la Poliția Metropolitană a spus că tensiunile din Londra au fost ridicate după atacul terorist al Hamas din Israel de sâmbăta trecută, relatează BBC.

Oficialul a precizat că forțele de ordine britanice au pus în aplicare o „operațiune de poliție foarte importantă” cu scopul de a sprijini comunitățile din întreaga capitală. Mai mult de 1000 de ofițeri au fost dedicați acestei operațiuni.

Mii de persoane sunt așteptate la protestele pro-palestiniene din Londra. Laurence Taylor a spus că, deși oamenii au „dreptul de a protesta, nu au dreptul de a incita la violență”. 

Referitor la steagurile și bannerele pro-Palestina, oficialul a spus că legea este foarte clară: oricine flutură un steag în sprijinul Hamas sau al altor organizații interzise va fi arestat. 

La Paris sute de persoane au ieșit în stradă, în ciuda ordinelor de interzicere a manifestațiilor.

Ministrul francez de Interne Gérald Darmanin a ordonat a interzis sistematic joi manifestațiile „propalestiniene, pentru că ele sunt susceptibile să genereze tulburări ale ordinii publice”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Manifestanţii agitau steaguri palestiniene.

În Varșovia a fost alertă cu bombă după ce un bărbat spune că se aruncă în aer. Bărbatul s-a urcat pe monumentul dedicat tragediei din Smolensk și amenință că se aruncă în aer.

Acesta spune că are asupra lui o bombă. Ca măsură de siguranță, autorităţile au blocat și securizat zona.

Poliția a închis străzile și a adus o mașină blindată. Forțele speciale au evacuat zona centrală a orașului.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

La Luvru, în Paris, este alertă de securitate. Muzeul Luvru a fost închis „din motive de securitate” în timp ce Franța este în alertă maximă după atacul în orașul Arras, din nord-est, potrivit AFP. 

„Luvru a primit un mesaj scris în care se afirma că există un risc pentru muzeu și vizitatori”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP, după ce a anunțat închiderea pe rețelele de socializare. „Am hotărât... să-l evacuăm și să-l închidem pentru ziua respectivă, în timp ce efectuăm verificările necesare”.

Decizia a fost luată după „amenințări cu bombă”, a spus o sursă din cadrul poliției franceze pentru  TF1.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si