În data de 11 august, peste 15.000 de angajați din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara, au declanșat aceste proteste. Aceștia sunt nemulțumiți de măsurile care au fost propuse de Executiv, pentru reducerea cheltuielilor  bugetare. 

Care este motivul protestelor?

Protestele vin în urma nemulțumirii angajaților care, spun ei, nu le-au fost luate în seamă revendicările.

Citește și: VIDEO. Un nou protest la Finanțe: Angajații sunt nemulțumiți de măsurile de reducerea a deficitului bugetar

Aceștia solicită indexarea salariilor cu rata inflației, salarii egale pentru funcții similare, dar și mai multe locuri de muncă.

,,Acțiunile de protest spontane se pot întinde pe o perioadă nedeterminată''

În decursul zilei de astăzi, 24 august 2023, la ora 16:00 este programată o întâlnire pentru negocieri, între sindicaliști și  ministrul Marcel Boloș.

Proteste la Finanțe, în marile orașe din țară. Angajații au oprit lucrul, înainte de negocierile programate

Proteste la Finanțe, în marile orașe din țară. Angajații au oprit lucrul, înainte de negocierile programate

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

,,Urmarea faptului că angajamentele ministrului Finanțelor prin acordul încheiat cu organizațiile sindicale în data de 11 august 2023 nu au fost respectate, în toate județele din țară au fost declanșate proteste spontane.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Astfel, începând cu ora 8,30, sistemul fiscal românesc nu este funcțional. Acțiunile de protest spontane declanșate la nivel național se pot întinde pe o perioadă nedeterminată, degenerând și în acțiuni de stradă deoarece nemulțumirea colegilor din sistemul fiscal este mult mai profundă și se referă la:

- Lipsa unui sistem informatic integrat        

- Lipsa acută de personal (de ex. la controlul băncilor au mai rămas 2 colegi și ar fi fost nevoie de 17) datorată faptului că nu s-au mai făcut angajări de o lungă perioadă

- Lipsa spațiilor adecvate desfășurării activității      

- Lipsa de protecție juridică a salariaților, aceștia fiind lăsați să se apere singuri în fața instanței, multinaționalelor, firmelor puternice care își maximizează profitul (adică nu înregistrează profit și nu plătesc impozit la stat) și au resursele financiare necesare să ne acționeze în judecată având ca scop principal intimidarea noastră.

Și nu în ultimul rând, nemulțumirea este determinată de lașitatea celor care au condus vremelnic finanțele publice și și-au criticat propriii angajați, știind foarte bine care sunt condițiile în care își desfășoară activitatea, fără a le lua apărarea în fața opiniei publice și a colegilor din Guvern”, potrivit unui comunicat transmis de sindicaliști.

Citește și: VIDEO- Proteste la Ministerul de Finanțe, ANAF și Trezorerie, în multe județe din țară. Angajații au întrerupt spontan activitatea. Sunt nemulțumiți de măsurile fiscale

Sursa: Digi24.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si