Autoritățile vor să impună obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, atât în sectorul public, cât și în cel privat. Mai multe persoane s-au strâns în jurul orei 9:00 în fața Parlamentului și strigă: „Libertate. Venim peste voi”.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre acordarea voucherelor de testare care va oferi agenților economici adaptare la introducerea certificatului verde

George Simion a anunțat o manifestare pașnică

Protestul a fost promovat pe rețelele de socializare de AUR. În fața Parlamentului se află și copreședintele AUR, George Simion care a filmat un grup de băieți ce au apărut în zona unde aveau loc manifestările: „Ia uite și băieții! De unde sunteți voi, de unde sunteți voi?” a întrebat George Simion, fără a primi răspuns. „Nu mai umblați și nu mai faceți tot felul de diversiuni, că mitingul ăsta o să fie pașnic”. „Nu are nicio legătură” i-a răspuns unul dintre bărbați. 

Citeste si: Guvernul a publicat proiectul de buget pentru 2022. Cum se împart banii

Mesajul de pe Parlamentul României

„Libertate fără certificate” este scris pe Parlamentul României. George Simion a transmis pe Facebook: „Fiți alături de noi”. 

„Trebuie să respingem astăzi în Parlament acest certificat dăunător (n.r.

se referă la certificatul verde). Îi trezim pe toți (n.r. cu referire la clasa politică)”, a mai spus George Simion.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Frig mare în Casa Poporului. Ce fac parlamentarii

Protestatari în curtea Parlamentului

O parte dintre protestatari au intrat în curtea Parlamentului, după cum arată un post de televiziune. Membrul AUR face apel la calm, dar unii dintre protestatari sunt de neoprit. Jandarmii, prezenți la fața locului nu permit nimănui intrarea sau ieșirea în curtea instituției. 

Angajații Parlamentului sunt opriți la poartă, nu le este permis accesul pe la intrarea onișnuită și sunt redirecționați către o altă intrare unde pe baza legitimațiilor nu au acces în clădire. Potrivit Jandarmeriei, persoanele care se află în curtea Parlamentului sunt „angajați și invitați ai unui partid politic”. 

Citeste si: Cum va arăta piața muncii în 2022: Multe companii constată că salariații lor au dificultăți emoționale

Trafic restricționat

Brigada Rutieră a restricționat traficul pe bd. Națiunile Unite, segmentul de drum cuprins între str. B.P.Hașdeu și bd. Libertății, precum și pe banda I de circulație de pe Calea 13 Septembrie dinspre bd. Libertății către Hotel Marriot. 

Autoritățile rutiere atrag atenția șoferilor să circule cu prudență, să păstreze distanța regulamentară, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

De asemenea, pietonii sunt rugați să circule pe trotuare și să traverseze doar prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului.

Citeste si: Un eurodeputat român a fost sancționat de Parlamentul European pentru că a refuzat să prezinte certificatul de vaccinare

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Există îmbrânceli între protestatari și jandarmi, iar George Simion se îndepărtează de mulțimea de protestatari și este urmat de către aceștia. Protestatarii au ajuns la ușile Palatului Parlamentului și strigă „libertate”, se năpustesc asupra mașinilor care întră în parcarea instituției și au aruncat cu hârtie igienică pe o mașină pe care au blocat-o.

Protestatarii ar fi dat cu pumnii și cu picioarele în ușile de la Palatul Parlamentului și s-au urcat pe gardurile instituției. 

George Simion a intrat în Parlament, la lucrări.  

Citeste si: Certificatul verde nu se va aplica testelor antigen. Acesta ar putea fi valabil celor care s-au vaccinat cu prima doză


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si