A fost nevoie de intervenția în forță a polițiștilor la protest, după ce manifestanții au început să arunce cu pietre și bombe cu benzină în poliție. Cel puțin trei bombe cu benzină au fost aruncate în poliție. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și au încercat să-i împrăștie miile de protestatari cu tunuri cu apă. 

Aproape 50 de polițiști au fost răniți

Manifestanții au rupt, la un moment dat, cordonul de securitate care păzea intrarea în Parlament și au incendiat o încăpere cu ajutorul unui cocktail Molotov.

Ministerul georgian de Interne a precizat într-un comunicat că ”aproape 50  de poliţişti” au fost răniţi la proteste.

Citește și: Atac cibernetic asupra paginii oficiale de Facebook a Ambasadei Ucrainei în România

Legea controversată, susținută de partidul aflat la guvernare, ar impune oricăror organizații care primesc mai mult de 20% din finanțare din străinătate să se înregistreze ca  „agenți străini” Daca nu o vor face, riscă amenzi substanțiale. Criticii au spus că le amintește de o lege din 2012 din Rusia, care a fost folosită, de atunci, pentru a reprima disidența. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Accident aviatic în Italia. Doi piloți au murit

Am venit aici pentru că știu că țara mea aparține Europei, dar guvernul meu înțelege Suntem aici pentru a ne proteja țara pentru că nu vrem să fim din nou parte a Rusiei”, a spus protestatarul Demetre Shanshiashvili, în vârstă de 30 de ani.

Președintele este de partea protestatarilor

Președintele țării, Salome Zourabichvili, a spus că este de partea protestatarilor.

Citește și: Copiii de grădiniță din Rusia defilează și aruncă grenade de hârtie în poze cu tancuri cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei

„Ei reprezintă Georgia liberă, o țară care își vede viitorul în Occident și nu va lăsa pe nimeni să îi ia acest viitor”, a spus aceasta, într-o adresă înregistrată în Statele Unite, unde se află într-o vizită oficială.

Partidul de guvernare, care spune că vrea ca Georgia să adere la Uniunea Europeană, i-a acuzat pe criticii proiectului de lege că se opun Bisericii Ortodoxe Georgiene, una dintre cele mai respectate și influente instituții ale țării.

Citește și: UPDATE- Spațiul aerian rusesc a fost închis. Mai multe zboruri interne ruse au fost întoarse după ce un obiect neidentificat a fost observat pe cer

Peste 60 de organizații ale societății civile și instituții de presă au declarat că nu vor respecta proiectul de lege, dacă acesta va fi semnat în lege.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si