In contrast cu ce s-a intamplat pana acum, cand mexicanii din sud i-au ajutat pe migranti in drumul catre teritoriul american, cei din nord acuza o invazie si cer autoritatilor ca, in cazul in care nu vor reusi sa intre in Statele Unite, sa ii trimita rapid inapoi de unde au venit.

Procesul de imigrare este unul anevoios. Inspectorii americani proceseaza doar o suta de cereri de azil in fiecare zi, ceea ce inseamna ca ar fi nevoie de o suta de zile doar pentru aceste formalitati.

Primarul din Tijuana a cerut ajutorul guvernul federal in fata acestei avalanse de migranti.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mexicanii nemultumiti din Tijuana au cantat imnul national si au scandat impotriva invaziei migrantilor din America Centrala, in special din Honduras.

Mexicanii care lucreaza in Statele Unite se tem acum pentru ca ar putea sa isi piarda slujbele daca americanii decid sa inchida granita.

In Tijuana, oras aflat la granita cu SUA, au ajuns pana acum aproximativ 3 mii de migranti, dar se estimeaza ca numarul lor va depasi 10 mii in scurt timp.

Ei au parcurs un drum extenuant de cateva mii de kilometri care a durat aproximativ o luna. Migrantii au fortat granita de sud a Mexicului in incercarea lor de a ajunge in SUA. Liderul de la Casa Alba a trimis cateva mii de militari inarmati la granita cu Mexicul pentru a impiedica trecerea ilegala a frontierei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si