UPDATE: Niciun camion nu a tranzitat Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret, între Ucraina şi România de luni după-amiază

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava (STPF), Alina Petraru a transmis că traficul pentru automarfare este întrerupt în totalitate pe sensul de intrare în România.

"Începând din data de 15 ianuarie 2024, ora 16.15, traficul prin PTF Siret pentru automarfare, pe sensul de intrare în ţară, este întrerupt, din cauza protestelor fermierilor şi transportatorilor", a declarat oficialul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava (STPF).

Oficialul a mai precizat că tranzitul prin PTF Siret al autoturismelor, microbuzelor şi autocarelor a avut loc atât pe intrarea, cât şi pe ieşirea din România.

Camioanele blocate în Punctul de Trecere al Frontierei Siret au primit permisiunea să meargă spre frontieră.

UPDATE: La Suceava, camioanele blocate în Punctul de Trecere a Frontierei Siret au fost lăsate să se deplaseze spre frontieră

"Începând cu ora 09:30, în vederea fluidizării traficului, s-a dispus începerea activităţii de procesare a tirurilor din oraşul Siret către Ucraina. În acest sens, în coloană de câte zece, tirurile se deplasează către Punctul de Trecere a Frontierei Siret", a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, Roxana Iuliana Botezatu.

Printre cerințele protestatarilor se numără și micșorarea numărului de parlamentari, iar partidele politice să nu mai primească finanțare de la stat.

Traficul este restricționat în două județe din țară

Centrul Infotrafic a transmis, miercuri dimineaţă, că traficul este restricţionat în două judeţe, ca efect în urma protestului transportatorilor şi fermierilor. Maşinile şi utilajele sunt parcate pe DN 2, la Afumaţi şi la Vama Siret.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (06:45), nu sunt înregistrate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier. În ceea ce priveşte situaţia protestelor transportatorilor/fermierilor, traficul rutier este restricţionat în 2 judeţe", a declarat, miercuri, Centrul Infotrafic.

Citește și: VIDEO- Revolta din Sănătate ia amploare. Medicii de familie au ieșit în stradă și amenință cu greva

Sursa citată spune că traficul este restricţionat pe DN 2, la Afumaţi, judeţul Ilfov. Banda 1 a sensului de mers către București este ocupată de autovehiculele parcate, iar circulaţia are loc pe banda numărul 2.

Traficul a fost blocat seara trecută spre Portul Constanța

Noaptea trecută, la Constanța, protestatarii au blocat accesul spre porțile 7 și 9 ale Portului, chiar pe calea de acces a cerealelor.

Aproape 50 de protestatari s-au ales cu permisul de conducere suspendat pe o perioadă de 4 luni după ce au circulat pe contrasens pe autostrada A4. Șoferii protestatari au primit și o sancțiune în valoare de 1.500 de lei.

În Botoșani, centrul orașului a fost complet paralizat după protestul transportatorilor și al fermierilor.

Citește și: VIDEO- Acuzații grave după moartea copilei de 4 ani care a căzut din pat. Rudele acuză asistenta maternală de violență asupra fetiței

Printre cerințele prezentate, s-ar fi cerut anularea dosarelor penale și a amenzilor pentru protestatari, reducerea numărului de parlamentari sau și renunțarea la finanțarea partidelor din fonduri publice.

Sunt probleme sociale pe fiscalitate, sunt probleme cu Ministerul de Interne, sunt probleme cu Ministerul Justiţiei, sunt probleme cu Banca Naţională a României”, a spus reprezentantul fermierilor, Dănuț Andruș.

Noile revendicări apar după anunțul premierului Marcel Ciolacu care a spus că aproape toate cerințele s-au rezolvat.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, respinge solicitarea protestatarilor de a intra în București. ,,Vom aproba orice solicitare de protest care respectă legea''

Aproape 99% dintre solicitările de la Ministerul Agriculturii s-au închis. Ce mi-e mie ciudă este că 90% dintre ele erau bugetate pe anul în curs.”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

„În România sunt peste un milion de fermieri. Dacă domnul ministru Barbu trebuie să stea cu un milion, cu fiecare în parte... Eu nu înţeleg ce trebuie să mai dăm?”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Transportatorii ieșiți să protesteze au anunțat că nu negociază cu autoritățile.

Citește și: VIDEO- Revendincările cresc, protestele continuă. Fermierii și transportatorii, tot în stradă după o săptămână de proteste

"Refuzăm ideea că aceste acțiuni ar putea fi interpretate drept negocieri. Sunt un demers ferm în vederea găsirii unor soluții concrete și imediate", au transmis prin intermediul unui comunicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si