UPDATE: Traficul rutier a fost reluat în jurul orei 22:10 în localitatea Afumați, județul Ilfov.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a declarat vineri noaptea că circulația rutieră a fost reluată parțial pe DN 2, în localitatea Afumați, județul Ilfov.

La ora 22:00, se circula pe cele 2 benzi ale sensului de mers către Urziceni, traficul fiind în desfășurare pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Traficul a fost blocat complet în Afumați. Protestul fermierilor și al transportatorilor continuă. „Decizia de a continua protestul aparţine fiecăruia care este în stradă”

Traficul a fost blocat complet în Afumați. Protestul fermierilor și al transportatorilor continuă. „Decizia de a continua protestul aparține fiecăruia care este în stradă”

[Sursa foto: Inquam Photos / Cosmin Enache]

UPDATE: Traficul de pe DN 2, în Afumați, a fost blocat. Oamenii și-au lăsat mașinile și au protestat la pas

Traficul a fost blocat pe ambele sensuri de mers în Afumați, la limită cu Voluntari. Protestatarii din transporturi și fermierii au pornit la pas.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, traficul a fost blocat în urma protestelor transportatorilor rutieri/fermieri, care au circulat cu viteză redusă pe timpul zilei pe DN 2 și Centura Capitalei, fiind îngreunat traficul. În jurul orei 21:00 șoferii mașinilor care iau parte la manifestare au coborât din acestea și protestează la pas.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Este blocată circulația pe ambele sensuri de mers ale DN 2, în localitatea Afumați, aproape de orașul Voluntari.

Se pare că după discuția de la Palatul Victoria dintre reprezentanții transportatorilor și fermierilor si premierul Marcel Ciolacu, aceștia au transmis îndemnul de a continua protestul, pe grupurile de WhatsApp unde s-au organizat protestatarii, potrivit surselor Antena 3.

Când au ieșit din Palatul Victoria, aceștia au transmis presei că li s-a promis verbal că se vor organiza niște grupuri de lucru în vederea căutării soluții la problemele lor, iar decizia lor, în urma discuției de la

Guvern, este să rămână în stradă.

”În urma întâlnirii cu primul ministru al României şi prezentarea problemelor pe care le avem(...) am primit promisiuni verbale că vor fi înfiinţate grupuri de lucru cu ministerele de resort şi instituţiile implicate în problemele noastre, începând de luni, 15.01.2024. Decizia de a continua protestul aparţine fiecăruia care este în stradă. Noi personal am hotărât că vom rămâne în stradă”, au anunţat protestatatrii la întâlnirea cu premierul Marcel Ciolacu, la finalul acesteia, potrivit News.ro.

Citește și: VIDEO- Medicii de familie se pregătesc de protest. Cauza: sumele decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Premierul Marcel Ciolacu a stat de vorbă cu protestatarii

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, și a avut consultări cu reprezentanții protestatarilor din transporturi și cu cei ai fermierilor. La întâlnire au fost analizate problemele pe care reprezentanții celor două categorii de activitate le-au semnalat și au fost evaluate soluțiile legale în conformitate cu normele europene în vigoare. De asemenea, s-a mai vorbit și despre modalitatea prin care sunt aprobate aceste soluții ținând cont și de contextul legislativ.

S-a stabilit asupra unui calendar pentru întâlniri cu reprezentanții ministerelor și instituțiilor responsabile pentru a soluționa problemele care s-au vorbit în cadrul ședinței. Primul grup de lucru pe teme agricole se va întâlni luni, pe 15 ianuarie, unde vor participa reprezentanții ministerelor cu atribuții în acest domeniu.

Marți, pe 16 ianuarie, la întâlnire se va discuta problematica din domeniul transporturilor, unde vor participa și reprezentanții ministerelor responsabile.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: VIDEO- Scandal și drumuri complet blocate. La protestul fermierilor și transportatorilor și-au făcut apariția și personalități politice

Citește și: VIDEO- Scandal și drumuri complet blocate. La protestul fermierilor și transportatorilor și-au făcut apariția și personalități politice

Miercuri, pe 17 ianuarie, grupul de lucru va discuta despre asigurările de răspundere civilă auto. Vor fi identificate soluții care în unele contexte, ar putea solicita modificări legislative. Se dorește să se asigure pregătirea, agrearea și avizarea proiectelor de acte normative într-un timp cât mai scurt.

În cadrul acestor consultări, au participat alături de premierul Marcel Ciolacu, vicepremierul Marian Neacșu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, și reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului. Totodată, au fost la dialog și prefectul Municipiului București, Rareș Hopincă, și reprezentanții Prefecturii Capitalei.

Din sectorul privat, la consultări au luat parte reprezentanții importanți din domeniile transporturilor și fermierilor: Șerbănescu Constantin, Cercel Ionuț-Lucian, Calotă Georgian, Medan Mircea-Marcel, Stemate Ionel-Cristian, Andruș Dănuț, Oltean Denisa Daniela, Dolete Mihai, Dogărescu Constantin, Dumitrache Benone, Petrea Dumitru Alexandru, și Dinu Vasile Viorel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si