In articol:
- ”Protocolul de astăzi pune ştampila oficială pe prietenia dintre poporul turc şi cel român”
- Turcia și România, trecut cultural comun
- Ce activități vor fi organizate?
Printre activitățile ce vor fi organizate se numără predarea de cursuri de limba turcă angajaţilor primăriei şi organizarea de zile ale filmului turcesc.
Primarul municipiului, Adrian Anghelescu a precizat că: „Sunt onorat să colaborez cu o instituţie de talie mondială cum este Institutul „Yunus Emre” şi să semnez un astfel de protocol. Sunt convins că documentul semnat astăzi va întări prietenia culturală care leagă cele două ţări.
”Protocolul de astăzi pune ştampila oficială pe prietenia dintre poporul turc şi cel român”
Ionel Muscalu, Administratorul Municipiului Giurgiu a apreciat că „Protocolul de astăzi pune ştampila oficială pe prietenia dintre poporul turc şi cel român pentru că asemănările dintre noi sunt mai multe decât deosebirile. De azi înainte, împreună cu Institutul „Yunus Emre” din Bucureşti vom insista asupra acestor asemănări care întăresc unitatea noastră culturală, mai ales că Giurgiu este un oraş aflat pe ruta în şi dinspre România a cetăţenilor turci şi a familiilor lor.”
Turcia și România, trecut cultural comun
Directorul Institutului „Yunus Emre” din Bucureşti, Mustafa Yıldız consideră că Turcia şi România nu sunt doar apropiate geografic ci au şi un anumit trecut cultural comun. „Cunoscut în perioada otomană sub numele de „Yergöğü” sau „Yerköy” oraşul Giurgiu a fost întotdeauna un oraş de tranzit, iar vestigiile din acele vremuri îi dau aerul unui vechi oraş turcesc. Ne dorim dorim să transmitem urmaşilor noştri această comuniune de prietenie şi dragoste ca pe o moştenire de preţ. Protocolul semnat nu va rămâne pe hârtie şi începând de luna viitoare ne vom sprijini reciproc în organizarea de evenimente.”, a mai adăugat el.
Citeste si: Ambasadorul Republicii Azerbaidjan la București, în vizită la Institutul Yunus Emre din Bucureşti
Ce activități vor fi organizate?
Printre activităţile comune planificate se află predarea de cursuri de limba turcă angajaţilor primăriei şi organizarea de zile ale filmului turcesc. Prin acest fel de colaborări, Institutul „Yunus Emre” menține relații cordiale cu autoritățile locale din România, iniţiativele sale dând dovadă de mult succes.