Parlamentarii PSD au depus, miercuri dimineață, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîţu, așa cum anunțaseră încă de săptămâna trecută prin liderul Marcel Ciolacu. Moţiunea este intitulată "România eşuată. Recordul 'fantastic' al Guvernului Cîţu".

Citeste si: Alocațiile pentru copii vor crește o singură dată pe an. Premierul exclude majorarea din iulie 2022

În textul moțiunii de cenzură, social-democraţii susţin că guvernarea PNL-USR-UDMR "conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare".

Moțiunea de cenzură va fi votată săptămâna viitoare și are nevoie de jumătate plus unu din voturile parlamentarilor pentru a trece.

Fostul premier, Sorin Grindeanu: Guvernul actual este un dezastru 

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a fost cel care a depus moțiunea la Parlament și a făcut declarații de presă după depunere:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am depus moţiunea de cenzură şi din start vreau să mulţumim partenerilor sociali, sindicatelor, IMM-urilor, patronatelor, care au contribuit cu propuneri la textul moţiunii şi pe care noi le-am acceptat şi le-am inclus în moţiune. Guvernul actual este un dezastru pentru români şi pentru firmele româneşti.

PNRR este un dezastru. Au fost îngheţate pensiile, au fost îngheţate salariile, au fost îngheţate alocaţiile, iar pe partea cealaltă, în PNRR, vedem doar reforme catastrofale pentru România şi bani foarte mulţi pentru clientela lor politică", a spus prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu la Palatul Parlamentului.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț despre riscul răspândirii rapide a variantei Delta

Moțiunea de cenzură- PNL a decis să părăsească sala la momentul votului

Scial-democrații speră ca printre cei care votează moţiunea de cenzură să se găsească şi parlamentari ai actualei coaliţii guvernamentale. 

Sorin Grindeanu a precizat că faptul că parlamentarii PNL au decis deja să părăsească sala de plen în momentul votului la moţiunea de cenzură "denotă o teamă" a conducerii liberale, "o teamă inclusiv faţă de propriii parlamentari".

"Eu aş face un apel la ei, să facă ceea ce e corect pentru România, şi anume să trimită în istorie acest premier extrem de arogant şi care poate să stea de acum încolo de veghe în lanul de lavandă, că tot am văzut că a ajuns cu vaccinarea în lanul de lavandă", a afirmat fostul premier PSD.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si