PSD ia în calcul să fie taxate casele de marcat fără casieri din supermarketuri, care ar putea plăti pentru fiecare device unde clientul își scanează singur produsele o taxă la nivelul unui salariu minim pe economie.

Ce a declarat vicepreședintele PSD

Magazinele vor fi obligate să aplice reduceri dacă clienții își scanează singuri produsele. De asemenea, ar trebui să fie alocat un număr minim de asistenți care să ajute oamenii la casele self-service. 

Citește și: La doar 4 ani, Jayce va ajunge în cartea recordului! Băiatul scrie cărți încă de la vârsta de un an și 3 luni

„Noi credem că e absolut normal. Când există casieri fizici, care înseamnă cheltuieli pentru fiecare angajator… Când nu mai există așa ceva și partea asta trece în sarcina clienților, care trebuie să scaneze produsele, trebuie să existe fie o scădere a prețului la raft sau să existe reduceri pentru cei care folosesc astfel de case de marcat. Încercăm să protejăm până la urmă puterea de cumpărare a oamenilor.", a declarat Gabriel Zotea, vicepreședinte PS, în cadrul unei emisuni televizate.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Calendar ortodox 8 martie 2023. Ce sfânt este celebrat în calendarul ortodox

Acesta a mai declarat că e nevoie de discuții cu PNL, colegii din coaliție, pentru susținerea unui astfel de proiect.

Liberalii nu sunt de acord cu aceasta propunere

Inițiativa a fost criticată de liberali.

Citește și: România câștigă în fața Bulgariei! România se poate mândri cu denumirea preparatului ”Plăcinta Dobrogeană”

„Este un proces de digitalizare, subiect foarte popular azi în România. Fiecare magazin e liber să-şi gestioneze activitate aşa cum crede. Pe mine, personal, mă deranjează că trebuie să cumpăr struguri din Africa de Sud sau fructe şi alimente de pe cealaltă parte a globului, mai puţin lipsa casierilor. Eu folosesc aceste case selfpay şi economisesc foarte mult timp. Mă aştept, dacă e să o ţinem tot aşa, să ceară unii să fie taxate benzinăriile unde alimentăm maşinile”, a declarat deputatul Mircea Fechet.

Citește și: Un copil în vârstă de șapte ani a fost accidentat de o mașină în Capitală

În 22 februarie, supermarket-ul Auchan anunța, printr-un comunicat, că „a început remodelarea liniilor de case din magazine și construirea unui parcurs 100% self check-out pentru clienți”, lucru care a stârnit o adevărată revoltă printre români.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si