Sedinta CExN va incepe la ora 10.30, la Palatul Parlamentului.

La finalul ei, social-democratii vor vota asupra variantelor de premier, urmand ca delegatia partidului sa mearga, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni, cu o singura varianta. Liviu Dragnea anunta ca numele propunerii de premier va fi facut public intr-o declaratie de presa la finalul consultarilor, in jurul orei 16.00, scrie news.ro.

El a spus ca intai se va discuta in partid despre candidatul la functia de premier, iar dupa ce presedintele va desemna prim-ministrul, se vor discuta in CEx propunerile de ministri. Dragnea preciza ca nu doreste sa mai faca greseala din cazul lui Sorin Grindeanu, in care a mers cu un cec in alb al Comitetului Executiv National.

”Sunt cateva variante pe care le voi propune CEx, nu va fi doar una. si acum simt usturimea de la o singura varianta ”, a spus Dragnea, inaintea votului privind motiunea de cenzura de saptamana trecuta.

intrebat daca are convingerea ca presedintele Iohannis va desemna un premier de la PSD, Dragnea a raspuns: ”Eu am convingerea in continuare ca presedintele Iohannis doreste stabilitatea Romaniei”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Sunt absolut convins ca luni, la consultari, cand eu cu domnul Calin Popescu Tariceanu vom fi prezenti la Cotroceni va accepta propunerea noastra ”, a subliniat Liviu Dragnea.

Citeste si: Cand nu mai spera ca durerile crunte vor disparea, medicul i-a spus: "Ai invins cancerul! Poti pleca linistit acasa!". Afla povestea lui Vlad care la 12 ani a fost diagnosticat cu cancer osos

Intrebat cum ar trebui sa fie viitorul premier, liderul PSD a spus: ”Un om corect, un om responsabil, un om care sa nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care sa aiba capacitate de munca extraordinara, un om cinstit”.

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea a declarat la randul sau, la Romania TV, ca social-democratii discuta "patru, cinci" variante de premier, printre care membri de partid, dar si "oameni de stanga" cu care a colaborat PSD.

"Ne dorim sa analizam mai multe candidaturi de prim ministru. Vrem un om care sa fie onest, un profesionist. Sa stie sa coordoneze echipe, sa stie sa-si impuna respectul.(...) Pana la aceasta ora, sunt patru, cinci propuneri de candidati, si colegi din partid, si oameni de stanga, care au colaborat cu noi. Pe lista sunt si doamne", a spus vicepresedintele PSD.

Potrivit actualului ministru al Muncii, Lia Olguta Vasilescu, Liviu Dragnea a avut duminica o discutie cu Klaus Iohannis pe tema consultarilor.

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Secretarul general al PSD, Codrin stefanescu, a declarat, duminica, la Antena 3, ca social-democratii au o lista de opt nume de potentiali premieri, printre care actualul ministru al Economiei, Mihai Tudose, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, presedintele Comisiei SRI, Adrian tutuianu, si europarlamentarul Viorica Dancila.
 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si