Senatorul Radu Oprea a precizat că și cei din partidul PNL critică această măsură restrictivă și o consideră aberantă, ilogică și prost comunicată.

Închiderea magazinelor la ora 18:00 este o ”măsura aberantă”

„PSD va acţiona în contencios-administrativ măsura aberantă a Guvernului Cîţu de a închide magazinele la ora 18,00. Aţi văzut ca argumente şi poziţiile celor din coaliţia de dreapta- sunt foarte mulţi de la PNL care critică această măsură.

L-am auzit şi pe domnul Guran, l-am auzit şi pe domnul Buşoi, am auzit foarte mulţi care spun că este o măsură aberantă, a fost o măsură ilogică, prost comunicată.(...) Este în lucru, cred că au şi depus-o sau se va depune foarte repede”, a spus Oprea într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Citeste si: Carantină prelungită, de joi seara, pentru trei zone de lângă București

Radu Oprea a explicat că r educerea programului magazinelor are un efect contrar celui urmărit de autorităţi şi favorizează formarea aglomeraţiei care duce astfel la răspândirea noului coronavirus.

„Să ne aducem aminte când au avut pensionarii interval de ore.(...) Era o înghesuială fantastică şi în mijloacele de transport şi în magazine. Dacă ar fi avut puţină minte şi ar fi gândit şi ar fi înţeles ceva din experienţele anterioare, nu ar fi venit cu astfel de măsură aberantă, cu atât mai mult cu cât nu poţi compara România cu statele vestice pentru că avem alte

obiceiuri de consum”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PSD.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Citeste si: Carantină în ţara în care trăiesc 1,2 milioane de români

Liderii PNL nu sunt de acord cu decizia Guvernului

Mulți lideri ai partidului PNL au contestat această măsură a Guvernului de a închide mult prea devreme magazinele. Liderii partidului nu au fost de acestă decizie. Astfel, deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi că măsura privind închiderea magazinelor la ora 18:00 ridică mari semne de întrebare şi ar trebui să se revină asupra ei. 

Marcel Ciolacu protestează pe Facebook

Într-o postare făcută pe pagina partidului oficială de facebook, președintele de partid, Marcel Ciolacu, cere Guvernului

să își retragă măsurile ”aberante” și lipsite de logică.

Postarea făcută de către PSD[Sursa foto: Facebook]

„Retrageți măsurile aberante, testați pentru normalitate! Renunțați la restricțiile fără logică, precum închiderea magazinelor la ora 18.00! Aceasta este condiția obligatorie pentru orice dialog cu Guvernul despre preluarea controlului pandemiei. Fiindcă noi avem soluții eficiente, voi știți doar să provocați haos și tensiune socială!”.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si