UPDATE- Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că partidul pe care îl conduce nu va vota legea în Senat până când premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, nu se vor prezenta pentru a lămuri „toate aspectele în discuție”.

„Nu a venit nici un om politic din PNL să susțină această lege. Raed Arafat nu e membru de partid. Pur și simplu el a venit și ne-a prezentat punctul de vedere ca specialist.

Legea, cum a fost înaintată de guvern, nu a avut avizul Ministerul Justiției. Ea trebuie să aibă acest aviz. Nu se va vota legea în Senat până când premierul și ministrul Sănătății nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuție. Am vorbit cu colegii mei în CEX. Am o dezamăgire personală față de președintele Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate partidele din Parlament și să fi avut o discuție aplicată. Această sustragere din spațiul public a președintelui și premierului e nepermisă”, a declarat Marcel Ciolacu.


PSD va vota proiectul de lege privind carantina și izolarea, dar doar după ce o vor modifica în Senat.

„Președintele României a demonstrat că poate să facă ce vrea. Nu sunt de acord și trebuie să găsim un cadru legislativ pentru ca aceste persoane să poată să fie obligate să fie internate, dar nu în forma acestei legi.

Nu sunt mulțumit de modificările pe care le-au adus colegii mei la Cameră. Aștept să vedem modificările pe care le vor face colegii mei”, a spus Ionel Arsene, la finalul ședinței CEx.

Social-democrații au refuzat săptămâna trecută să treacă prin Parlament proiectul de lege, acuzând „orori judiciare”, potrivit președintelui interimar PSD, Marcel Ciolacu.

Proiectul de lege a trecut inițial de Camera Deputaților, cu amendamentele depuse de PSD, dar proiectul a fost blocat în Senat.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Senatul ar fi trebuit să dezbată în această dimineață proiectul de lege, dar ședința a fost amânată de PSD, din cauza indeciziei politice a reprezentanților social-democrați.

Orban: „Sunt la capătul răbdării”

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, că este la capătul răbdării, după ce social-democrații au amânat votul din Senat, care este cameră decizională.

Ludovic Orban a spus că are „un mesaj de indignare și revoltă”.

„Amânarea adoptării legii înseamă o creștere dramatică a riscului de infectare cu COVID-19. În totate țările democratice din lume autoritățile au la dispoziție carantina, izolarea și posibilitatea de a trata pacienții sub control medical”, a spus sâmbătă premierul Ludovic Orban.

„Există riscul ca persoanele infectate sau care sunt suspecte de coronavirus să se plimbe libere fără ca autoritățile să poată lua măsuri de izolare, care înseamnă izolarea virusului.

Nu pot să înțețeg de ce se amână adoptarea acestui act normativ care este vital. Este evident că avem o creștere a numărului de cazuri, că avem nevoie de o pârghie legislativă”, a adăugat el.

Ciolacu și „ororile juridice”

După ce a fost votat în Camera Deputaților într-o formă agreată de PSD și PNL și îndelungi discuții cu secretarul de stat Raed Arafat, proiectul de lege a devenit vineri „ dovada supremă a bajocurii la adresa românilor ”, pentru Marcel Ciolacu.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Legea carantinei, trimisă de Guvern Parlamentului, este dovada supremă a batjocurii la adresa drepturilor și libertăților românilor. Ieri, la Cameră, am corectat o parte importantă a acesteia, eliminând zeci de nenorociri, dar descoperim alte orori juridice și o luăm acum de la capăt în Senat.

Le solicit prezența premierului și ministrului Justiției la dezbateri, față în față cu CSM, ONG-urile de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești, medici și pacienți!

În niciun caz NU vom permite transformarea țării în lagăr medical! Guvernarea PNL a produs numai aberații! Pe bandă rulantă. Însă, cei care suferă din cauza incompetenței crase a PNL sunt românii!”, a scris președintele interimar PSD.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si