Close sidebar
Close sidebar

PSD vrea eliminarea obligativității de a purta mască pentru anumite categorii

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat marți că PSD consideră că anumite categorii nu ar trebui obligate să poarte măști.

I.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

El a spus că PSD ar dori ca anumite categorii, precum copiii, să nu fie obligate să poarte mască pentru a evita „abuzurile” instituite prin obligația de a purta mască.

Citeste si: PSD va avea congres înainte de alegeri

„Vom vota starea de alertă. Este un gest de responsabilitate firesc, dar există în acest moment în comisii propuneri de diferite amendamente. Fondul legii este important. Oamenii trebuie să înțeleagă că distanțarea și măsurile de autoprotecție sunt cele mai importante.

În schimb, vrem să evităm abuzurile. Unul din ele este portul măștii. N-a fost obligatoriu în starea de urgență. Este obligatoriu în starea de alertă. Plecând de la necesitatea portului măștii, sperăm ca Guvernul să și asigure disponibilitatea acestora și gratuitatea lor pentru persoanele care sunt în situații financiare limită”, a declarat Lucian Romașcanu.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Totuși, el a adăugat că „este evident că ele trebuie purtate ca mijloc de protecție al celorlalți, din studiile pe care le-au făcut diverse instituții, spitale, universități din lume”.

Citeste si: Romaşcanu: Probabilitatea este maximă ca în iulie şi august să avem sesiune extraordinară a Parlamentului

S-a dovedit că portul măștii limitează transmiterea din partea unui potențial purtător al virusului și atunci în spații închise și în mijloace în transport în comun cred că ele sunt necesare”, a afirmat Romaşcanu.

Cu toate acestea, Romașcanu a spus că măștile nu trebuie să fie obligatorii pentru copii, pentru că studiile spun „că le fac mai mult rău, decât bine”.

Citeste si: Ciolacu spune că PSD va vota pentru adoptarea hotărârii pe starea de alertă

„În măsura în care există informații din partea autorităților competente care să ne certifice că anumite categorii au nevoie de excepție, acestea vor fi exceptate.

Amendamentele sunt în discuție în comisii”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PSD.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI